10è lloc d’Andorra en el Trial de les Nacions

Les seleccions de la FMA han aconseguit completar la seva participació en el Trial de les Nacions 2022, en la 10a, posició l’equip (Jordi Lestang (Montesa), Gaudí Vall (Sherco) i Jan Gabriel (Beta)) que ha competit en l’International Trophy. Per la seva part, Joan Miquel García (Vértigo) i Alèxia Lladó (Sherco), que van disputar la TDN Challenge formant l’equip de la FMA, van assolir el 7è lloc.

El participants en l’International Trophy. Foto: FMA.

D’altra banda, cal esmentar que, Joel Font (BSA) i Miquel Pujal (Triumph) van ser els pilots andorrans que van participar en la cursa, en la categoria SUPPORT inclosa entre les mecàniques VINTAGE inscrites a la cursa. Els pilots inscrits en aquesta categoria, van superar les zones del recorregut, però al final no es va publicar cap classificació oficial.

El recorregut uns 3 km, amb 12 zones, que els participants van superar dues vegades.
El passat divendres dia (23), la delegació de la Federació Motociclista d’Andorra van iniciar in-situ (Monza) la recta final per la seva participació en el Trial de les Nacions 2022. En el decurs d’aquesta jornada les habituals verificacions, tan administratives i tècniques, la visita a les zones de la competició, a més dels entrenaments a la zona habilitada pels responsables del Moto Club Monza.

La meteorologia protagonista el dia abans de la competició (dissabte dia 24).
La pluja va ser protagonista aquest dissabte deixant l’escenari de competició força afectada. Els participants de la categoria Vintage la van patir en primera persona, entre ells Joel Font i Mique Pujal que, a pesar de les inclemències climatològiques, no es van voler perdre la possibilitat de viure en directe del TDN 2022.

L’hora de la veritat va arribar. Diumenge dia 25 a partir 8:30 hores.
En concret a les 8:36 hores, van prendre la sortida Joan Miquel García i Alèxia Lladó, amb l’objectiu d’acumular experiència en la qual era la seva primera competició internacional. Xavi Casas ens feia la següent valoració de l’equip andorrà en la TDN Challenge: “En aquesta edició del TDN sabíem que els pilots de l’equip Challenge no tenien el nivell requerit en aquesta competició. Vam considerar que era important portar-los perquè es comencessin a “rodar” en aquesta competició. Pensem que els hi falten uns dos anys, però tenen d’agafar experiència i això només es pot fer competint. L’esport és així, cal treballar amb pilots joves i a poc a poc s’assoleix el nivell desitjat”.

La delegació de la FMA. Foto: FMA.

Pel que fa a l’equip de l’International Trophy, hi ha un detall que pot explicar el descens tan rellevant en la classificació (del 3è al 10è lloc). El primer pas per les 12 zones l’han completat amb 37 punts de penalització, mentre que la segona passada sols van acumular 6 punts.

Previous post El GM Lance Henderson representarà Andorra en els Petits Estats d’Europa d’escacs