11 noves rutes de BTT dinamitzen ja Encamp

El Funicamp enceta la temporada d’estiu el proper dia 4 de juliol i fins al dia 13 de setembre de les 10 h del matí fins a les 17 h de la tarda, cada dia ininterrompudament i amb una primera setmana de portes obertes per als residents al Principat. El Funicamp és un dels funiculars més llargs del món que et transporta del centre d’Encamp fins a 2502 metres d’altitud en només 25 minuts,

La consellera d’administració i finances del Comú d’Encamp i Presidenta del Funicamp, Josefina Rodríguez, ha explicat que “celebrem l’avançament de l’obertura ja que el Funicamp es un element de dinamització important per a la parròquia” i és per això que enguany hem “incrementat les promocions per arribar als diferents públics” com famílies a través dels clubs Piolet i Club Súper 3 amb la gratuïtat del giny; als socis del Carnet Jove d’Andorra i Catalunya amb un descompte del 50%; als socis de la Federació espanyola del Club de Campistes amb un 10%.

A part d’aquestes promocions també s’ha inclòs el viatge amb Funicamp dins dels paquests turístics que s’han treballat amb l’associació  d’agències de viatges com a mesura del pla de xoc per incrementar les pernoctacions a la parròquia.

Una altra de les novetats ha estat la creació d’un tiquet individual de 3 viatges només de pujada d’un dia per a ciclistes, lligat a una altra novetat que ha explicat el Conseller de turisme i reactivació econòmica, Nino Marot, “les noves rutes de bicicleta de muntanya que el Comú d’Encamp ha senyalitzat i  “traquejat” a la zona de Solanelles, Grau Roig i Les Pardines, es sumaran a l’oferta ja existent a la parròquia per situar-nos com una destinació de turisme familiar i esportiu

Marot ha explicat que aquest nou tiquet permetrà fer la pujada amb Funicamp i la baixada si es vol en bicicleta pels amants de l’Enduro des de Solanelles, passant pels Cortals, les Pardines i fins al centre d’Encamp, però seran fins a 11 noves rutes diferents i de diferents nivells, de les quals dos son de nivell més fàcil (puntuació de 2 sobre 5), que poden fer infants que ja tinguin una mica d’experiència amb la bicicleta de muntanua,  6 són de nivell mitjà (puntuació de 3 sobre 5) i 4 són de dificultat elevada (puntuació de 4 i 5 sobre 5) només per a ciclistes experts.

El grau de dificultat està valorat segons el recorregut, la distància i el desnivell. Moltes d’aquestes rutes tenen la particularitat que són impracticables durant l’hivern i per tant permeten descobrir espais naturals i paisatgístics exclusius de les èpoques més estivals sobre dures rodes.

Les noves rutes que s’han senyalitzat van des d’una distància de 4km fins a a 22 km la més llarga, i 5 d’elles tenen la particularitat de ser circulars. La varietat dels recorreguts també la trobem amb les diferents modalitats de bicicletes de muntanya amb els que s’han pensat els recorreguts: BTT, bicicleta elèctrica, Gravel, Enduro i All Mountain.

El Conseller de Turisme ha recordat també que l’arribada del Funicamp és també el punt de sortida de diferents rutes a peu fins a nou propostes amb diferent recorregut i dificultat que donen accés a indrets com el refugi d’Ensagents, el cercle dels Pessons o l’estany de Montmalús. Enguany es tornen a oferir les excursions amb 4×4 des de Solanelles fins al Cubil o bé fins a Pessons. Així com les rutes de patrimoni cultural per descobrir els Orris del Cubil, d’Emportrona, d’Enradort, d’Ensanrera i de l’Estany Forcat.

El preu del trajecte per persona és de 6 euros, en un sol sentit, i de 11 euros si es compra el tiquet d’anada i tornada. La venda de tiquets s’efectua a l’Oficina de Turisme del Funicamp.

  • Enllaços dels Tracks de les noves rutes amb bicicleta de muntanya a la zona de Solanelles, Grau Roig i Les Pardines:

TRACK Grau Roig, Pic Maià, Coll Blanc, Coma 3, Grau Roig. Circular. Nivell 4/5 22 km. 900m 3h 30 min

TRACK Solanelles – Intermitja – Cortals – Pardines – La Plana – Encamp ( 10 Km / + 70 m). AM-ENDURO

TRACK. Grau Roig – Pic Maià – Coll Blanc – Grau Roig ( 22 Km / + 900 m). BTT.E-BIKE

TRACK. Grau Roig – Port d’Envalira – Coma 3 – Grau Roig ( 13 Km / + 530 m)

TRACK. Port d’Envalira –Pic Maià – Port d’Envalira ( 13 Km / + 530 m).BTT.BIKE.GRAVEL

TRACK. Port d’Envalira – Coll Blanc – Port d’Envalira ( 4 Km / +175 m).BTT.BIKE.GRAVEL

TRACK. Port d’Envalira – Coma 3 – Port d’Envalira ( 7 Km / +260 m) .BTT.BIKE.GRAVEL

TRACK. Solanelles-Cubil-Pessons-Pla Pedres-Solanelles ( 13 Km / + 600 m). BTT. E-BIKE

TRACK. Solanelles-Pla de les Pedres-Peretol-GrauRoig-Solanelles ( 19 Km / + 900 m)

TRACK. Solanelles-La Llosada-Solanelles ( 5 Km / + 300 m)

TRACK. Solanelles-La Llosada-Rigoder-Solanelles ( 13 Km / + 800 m)

Deixa un comentari

Previous post Tot preparat per la 6è Campus de porters d’hoquei patins
Next post Tyson Pérez renova fins el 2023