23 inscrits al curs d’àrbitres de la FAF

El curs gratuït d’àrbitres previ a l’inici de la temporada 2020/2021 ha registrat rècord de participació. 23 aspirants han realitzat la formació organitzada per la Federació Andorrana de Futbol i celebrada aquest cap de setmana passat a l’edifici administratiu de l’Estadi Comunal. Luis do Nascimento ha estat l’encarregat d’impartir les 20 hores de classe teòrica.

L’àrbitre de la FAF ha xiulat partits decisius de la Lliga Multisegur Assegurances, enfrontaments internacionals de seleccions (Pre-Europeu Sub21) i de clubs (Champions, Europa League i Youth League) a més d’altres de les competicions domèstiques de Malta i Xipre, països amb els quals la FAF té conveni d’intercanvi de col·legiats.

Davant el rècord de participació al curs d’àrbitres, Luis do Nascimento valora que “és un èxit rotund. Aquesta xifra demostra el cada vegada major interés que tenen els joves andorrans en ser àrbitre”. Segons ell “això es deu a que tot són avantatges” perquè la FAF pugui tenir més col·legiats amb una carrera esportiva com la seva. El 100% de la formació, tant la teòrica com la pràctica, és gratuïta i l’entitat que presideix Fèlix Álvarez ajuda al progrés dels col·legiats a través de controls físics i classes d’anglès, dos punts “fonamentals” per poder arbitrar fora d’Andorra. Segons argumenta Luis do Nascimento, “per a molt pocs, l’arbitratge és una professió més que permet tenir ingressos; per a alguns, la possibilitat de practicar un esport; i per a la gran majoria, és la seva gran passió”.

Divendres que ve, els examens i acte seguit, les pràctiques

Una vegada finalitzada la part teòrica del curs d’àrbitre, la FAF ha citat els participants el divendres de la setmana que ve, per realitzar l’exàmen i els que aprovin, ja podran començar a fer pràctiques xiulant partits de les categories més inferiors del futbol nacional d’aquest mateix inici de temporada. “A partir de llavors, la implicació de cada col·legiat marcarà el seu creixement dins del món de l’arbitratge”, remarca Luis.

 

Foto i text: FAF.

Deixa un comentari

Previous post La FAE fa públic els podis 2020 de la Copa Burger
Next post L’estiu per Vallnord – Pal Arinsal ha representat 1,5 M d’euros d’ingressos