La E-Pole del Gran Premi Red Bull d’Andalusía disputada aquest dissabte al circuit de Jerez amb d’altes temperatures, ha situat Xavi Cardelús a l’onzena posició de la graella de sortida de la cursa que es disputarà diumenge al matí.

El pilot del Avintia Esponsorama Racing ha tornat a fer un important pas endavant avui, sobretot al primer entrenament lliure del dia (FP3) en el qual ha marcat una volta ràpida de 1’48.962 que el deixava a només 9 dècimes de segon del millor registre de la categoria.

A l’E-Pole i amb la temperatura de l’asfalt més alta, l’andorrà ha rodat en 1’49.334 en el seu intent de marcar el registre que l’havia d’ubicar a la classificació (cal recordar que els pilots de MotoE tenen una sola volta per marcar el temps a l’hora de buscar la posició de sortida per la cursa). La diferència respecte la Pole Position de la categoria ha estat, en aquest cas, de 1.1 i el seu registre l’ha deixat a una sola posició del Top10 i a una sola dècima de segon del novè lloc.

Xavi Cardelús valora en aquests termes la feina i els resultats d’aquest dissabte:  “Avui he continuat progressant i millorant el meu rendiment sobre la moto i ja, al matí, he rebaixat en tres dècimes de segon la meva millor volta d’ahir i només he cedit 8 dècimes respecte el millor registre de la sessió. Sens dubte, cada vegada que surto a pista amb la moto elèctrica em sento més bé i més adaptat al seu pilotatge i això es reflecteix en els temps que aconsegueixo. A la E-Pole he estat un pel lluny del temps del matí ja que he rodat quatre dècimes més lent. M’he quedat a menys d’una dècima de segon del desè lloc i a 1.1 de la Pole. Al revolt d’entrada a la recta principal he perdut alguna dècima de segon perquè se m’ha descol·locat la moto. Tot i això, el balanç d’avui és força bo. Tal com vaig tenir l’ocasió de constatar diumenge passat, la sortida tornarà a ser crucial demà. L’objectiu és el de mirar d’estar entre els 10 primers i seguir-me consolidant en aquesta categoria” 

La cursa es disputarà demà diumenge a partir de les 10:05 i els pilots de la categoria reservada per a les motos elèctriques hauran de fer 6 voltes al traçat andalús.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous post Amb la Copa, hi ha la darrera plaça europea, en joc 
Next post IRONMAN serà l’organitzador de l’Ultra Trail d’Andorra