ACA Esport obre el seu centre de tecnificació digital

Aquest dijous s’ha inaugurat a Ordino el primer centre d’entrenament  d’automobilisme digital. L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i l’empresa andorrana Virtual Sim Racing han unit esforços per fer realitat el primer centre de tecnificació digital del país, amb total de 200 m2, 6  simuladors de pilotatge i un simulador de realitat virtual, tot situat a les instal·lacions del Centre  Esportiu d’Ordino. En una primera fase, l’espai estarà obert des d’avui fins al 15 de gener. 

El nou centre ofereix la possibilitat de practicar l’automobilisme amb simuladors per a tothom i serà també el centre de tecnificació que l’ACA tindrà de manera permanent per als seus pilots, incorporant  un nou model d’entrenament en el Programa de Joves Pilots ACA.  

Denis Marot, president de la comissió ACA · Esports, ha expressat: “Per a la divisió esportiva de  l’ACA, la posada en marxa del Centre és un pas ferm cap al futur, ens permet explorar de manera real  el ‘motorsport’ digital i oferir un complement imprescindible en la formació de joves pilots”.  

En la mateixa línia, Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, ha afirmat: “El Centre ens ofereix  moltes possibilitats per desenvolupar el nostre projecte de ‘motorsport’ digital. És, d’entrada, un  laboratori perfecte on assajar totes les oportunitats de l’automobilisme digital i dels esports  electrònics. Permet fer un gran salt qualitatiu en els entrenaments dels nostres joves pilots i ens  permet començar a construir una nova i àmplia base de pilots ‘digitals’, que entrenin i competeixin en  el món digital. El Centre també serà el punt de partida des d’on explorarem tots els camps de  l’automobilisme digital, com la creació de campionats i la construcció de simuladors, i un banc  d’assaig del projecte que compartim amb la FIA per desenvolupar la disciplina de muntanya en  l’entorn digital”. 

Per la seva banda, Alejandro Hevia, de Virtual Sim Racing, ha manifestat: “Virtual Sim Racing és  una empresa dedicada a la creació i comercialització de circuits, vehicles de competició i simuladors  per a ús particular o professional. Desenvolupem competicions pròpies en l’àmbit internacional i per a  tercers, com per exemple la Federació Italiana d’Automobilisme i l’escuderia i fabricant de prototips de  competició Wolf. Virtual Sim Racing és una plataforma nascuda a Andorra amb l’objectiu de  desenvolupar la tecnologia necessària per proporcionar als jugadors la millor experiència en sim  racing possible. En aquest sentit ens integrem al projecte ACA eSports Sim Racing per oferir la nostra  experiència en el sector dels eSports”. 

Jordi Serracanta, conseller de Promoció Turística i Esports d’Ordino, ha posat en valor: “Tot i la  situació que vivim, des del Comú seguim donant suport a projectes esportius innovadors. Amb  aquesta obertura, la parròquia i el país tindran el primer centre de tecnificació digital, un espai on  fomentar el talent esportiu digital i on fer cultura de club, promoure la indústria creativa i de continguts  d’eSports. També és un projecte que complementa l’oferta turística i està alineat amb la Reserva de  la Biosfera, en tant que és sostenible i tecnològic”. 

El Centre d’eSports, primer pas d’un projecte més ambiciós  

La inauguració del Centre d’eSports suposa una veritable fita en el desenvolupament i promoció dels  esports electrònics i busca contribuir al creixement i difusió dels eSports al nostre país.  

Es tracta d’una oportunitat única perquè els pilots que ja estan en actiu en diferents disciplines puguin  complementar l’activitat d’entrenament de manera virtual i fer, al mateix temps, l’activitat física que  exigeix estar en competicions d’alt nivell.  

En aquest sentit, Alex Machado, Rok World Champion 2020 i integrant del Programa Jove Pilots  de l’ACA, ha declarat: “Aquest és un projecte que s’ha iniciat amb dos objectius. D’una banda, donar  l’oportunitat als joves pilots, com és el meu cas, d’entrenar i millorar el pilotatge de manera virtual en  qualsevol tipus de reglatge, pista, etc. I també és una oportunitat per a altres pilots del país que  vulguin fer un pas en aquesta àrea dels eSports i que no saben com fer-ho. Quina millor oportunitat  per començar que amb el sim racing, una disciplina del ‘motorsport’ que està agafant molta força en  l’àmbit internacional i, amb una bona formació, una bona dedicació i un bon aprenentatge, per què no portar pilots andorrans a l’elit d’aquesta disciplina?”. 

Tal com ha explicat Machado, el Centre d’eSports també té la missió d’esdevenir un indret de  formació i divulgació dels eSports i, alhora, de ser un lloc on joves, nois i noies que de manera  amateur ja practiquen els esports electrònics, puguin fer-ho en un entorn professional amb experts  que estaran a la seva disposició per orientar-los en el que calgui.

Un projecte amb l’aval de la FIA 

L’ACA i l’empresa Virtual Sim Racing centraran el seus esforços en desenvolupar una plataforma  d’eSport centrada en la disciplina de muntanya (hill climb). Aquest és un projecte compartit amb la FIA  i la seva àrea de Digital Motorsport que té com a primer objectiu desenvolupar el primer campionat  d’Andorra d’aquesta disciplina durant el 2021 i traslladar l’experiència a la Federació Internacional per  aconseguir la llicència digital del Campionat d’Europa de Muntanya.

Deixa un comentari

Previous post Per Guerrero, la clau del partit davant l’FC Salines serà “la defensa”
Next post El partit de Champions del Sideco FC Encamp es farà per streaming