El Morabanc acaba amb 0 d’energia i perd 74-90

No ha pogut ser. Tot i les ganes i la il·lusió, un nou partit a la Fontenta que acaba amb derrota contundent. Aquest cop 74-90, perquè tot i ser a la pista del València contra els Ches, el Morabanc Andorra ha estat el local. El partit no ha estat ric tècnicament, ni tampoc tàcticament. Però això ja se sabia des del primer moment. Els d’Ibon Navarro han lluitat amb tot i malgrat les circumstàncies, a poc més de sis minuts pel final es col·locaven 69-70. Després un parcial de 5-20 pels de Jaume Ponsarnau ha fet impossible la victòria.

El partit ha començat amb el salt inicial guanyat pels del principat. Sempre es diu que és un bon preludi. Més encara quan Tyson Pérez feia la primera cistella i col·locava el 2-0 en l’electrònic. Segur que més d’un o una ha pensat “que s’acabi ja”. Però tot ha estat un miratge. Ràpidament els taronges han fet un parcial de 0-7, en un clar cop de puny a la taula. Les diferències s’han anat mantenint pels voltants dels 8-10 punts. El València efectiu en el llançament exterior, tot el contrari que el Morabanc. Tot i això un 14-22 en finalitzar el primer quart, que no deixava content a ningú. EL punt positiu d’aquests primers 10 minuts, el debut amb la samarreta andorrana de Tunde. Lluita, coratge, però poca cosa més. En definitiva més errors que encerts, però en els dos conjunts.

El segon quart ha començat amb un triple valencià que ràpidament ha estat contrarestat per un de Hanna. Havíem inaugurat els llançaments triples, cosa que es trobaven a faltar durant els primers 10 minuts. El triple ha esperonat el Morabanc que un parcial de 10-0, en només tres minuts col·locava de nou un ajustat 24-25. El partit entrava en una tònica d’igualtat. Per fi, el Morabanc començava a sentir-se una mica còmode en el parquet de la Fontenta. Jelínek estava endollat i a la festa dels triples s’afegia Todorovic. El marcador seguia igual. El València no estava a gust, jugant a casa i sense públic, però ha pogut aguantar. Sobretot gràcies a un enorme Abalde que ha fet molt mal al cèrcol andorrà. En els dos darrers minuts de quart del 37-38 es passava al 41-50, coincidint amb el descans. Els taronges havien sortit vius, de la seva primera crisi.

La represa ha estat com l’inici del partit. Primera cistella del Morabanc, en aquest cas triple. Però com va succeir a la primera meitat, ha estat un miratge. Els de Jaume Ponsarnau s’han connectat i un parcial de 0-10 feia que el marcador passés del 44-50 al 44-60. Tornaven a marxar. Les diferències voltaven 10-12 punts durant el quart. El darrer minut, una cistella i un triple de Tororovic col·locaven el 60-67. La reacció era possible.

El darrer quart ha tingut dues parts ben diferenciades. La primera que ha durat del minut 30 al 34 on el Morabanc després de rebre el triple inicial del quart ha fet un parcial de 9-0, per col·locar el 69-70 obligant al tècnic del conjunt Che a demanar temps mort. La segona part, a partir del temps mort. El Morabanc no ha existit, se li han acabat les energies i això ho ha aprofitat el València Bàsket per fer un parcial de 5 a 20 que ha fet que el marcador final assenyalés un 74-90.