“Actuem contra el bullying” a Andorra

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha destacat aquest dilluns la importància de prevenir l’assetjament escolar en la segona jornada “Actuem contra el bullying”, organitzada conjuntament per l’ACB, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el Bàsquet Club MoraBanc Andorra. L’acte, que s’ha celebrat al Poliesportiu de Govern, ha comptat amb l’assistència d’un miler d’escolars d’entre 12 i 14 anys de tots els sistemes educatius i es reprèn després de gairebé dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia de la COVID- 19.

En la introducció, Vilarrubla ha explicat que aquesta “és una acció més dins del pla de prevenció del Ministeri” que té un “impacte directa” en els escolars pel fet de rebre de personalitats conegudes realitats que poden ser properes pels alumnes. En aquesta mateixa línia, la ministra ha destacat que es treballa per empoderar a l’alumne perquè siguin capaços de “trencar el silenci i denunciar-ho quan veuen que un company o ells mateixos pateixen assetjament”. Així mateix, també ha destacat la importància que els professors i l’entorn de l’escolar siguin proclius per crear aquest ecosistema de denúncia.

La jornada ha discorregut al voltant d’una taula rodona on hi ha pres part el jugador del MoraBanc, Nacho Llovet, l’esportista i pilot andorrà, Albert Llovera, l’exjugadora i l’actual presidenta de l’Associació de Jugadors de Bàsquet, Lucila Pascua, i el jove andorrà, David Aguilar.

“Actuem contra el bullying” és una iniciativa de l’ACB, que ja s’ha celebrat per diverses ciutats amb clubs que participen en la lliga espanyola professional de bàsquet, i que ha arribat al país amb la col·laboració del MoraBanc Andorra i el Govern.

Deixa un comentari

Previous post El Morabanc Andorra a semifinals de l’Eurocup
Next post La Jorma Urban Trail incorpora una prova ciclista