Albert Llovera arriba a Yanbu

Albert Llovera-Margot Llobera-Marc Torres van deixar la localitat a Al Ula en direcció a Yanbu, una especial de 420 km i un curt enllaç de 107 km, que pràcticament tots els equips tenien marcat en vermell al llibre de ruta. El motiu? La dificultat d’un traçat que ja va deixar més d’un tirat a l’etapa 2 del Dakar 2023.

La tripulació del camió #619 va salvar els obstacles del dia seguint l’estratègia de les darreres jornades, és a dir, un ritme regular i sense arriscar més del que és necessari. A hores d’ara, a la cursa hi ha poc a guanyar i molt a perdre.

Van creuar la línia d’arribada en una treballada 16a posició amb un crono de 7h15’57”. Durant el recorregut es van anar succeint contratemps que Llovera i el seu equip van anar resolent amb solvència. 

Per fi! Als Loprais guanya una etapa. Gert Huzink trenca amb la ratxa de triomfs parcials.
El pilot txec amb un cognom de molta tradició al Dakar, va estar rondant durant tota la carrera en posicions de podi de cadascun dels parcials. Ha estat a la penúltima etapa (Etapa 11) en què ha aconseguit un triomf que amb tota seguretat arrodonirà demà (dia 19) pujant al segon esglaó del podi dels camions. Martin Mazik, durant molts moments del dia líder de la categoria, al final va ser segon a 5’ del guanyador 

Al final de la 11a etapa, Loprais-Valtr-Stross, van parar el crono en 5h18’50”, els seus compatriotes Mazik-Tomasek-Svandoen 5h23’57”, a 5’07”, mentre que Valtr-Kilian-Kilian, es van situar al tercer lloc amb un temps de 5h53’30”, a 34’40” dels guanyadors i confirmant el triplet de pilots txecs a les posicions capdavanteres d’aquesta etapa.

Les diferències s’han mantingut en què, a priori, era l’última gran dificultat del Dakar 2024. Així doncs, Martin Mazik amb les dues hores d’avantatge respecte als seguidors immediats, sembla tenir la condició de guanyador assegurada. Per la seva banda, Ales Loprais i Mitchel Van den Brink, separats entre ells per més de dues hores l’acompanyaran al podi final. Janus van Karsteren, vencedor el 2023, és el quart en discòrdia, però amb el podi a una hora mitja.

Com es preveia, recorregut molt difícil per arribar a Yanbu.
Després de l’experiència de l’any passat, tothom sabia la duresa d’aquesta etapa. Albert ha arribat de nit a l’assistència i…:“Molt “trinxat”, sens dubte està sent molt dur, seguim recollint rivals tirats pel traçat i nosaltres anem avançant. Imagino que l’etapa de demà serà més dura a la part psicològica que físicament. De moment, molt satisfets per mantenir la 17a posició de la provisional a la recta final del Dakar 2024”.

A més a més de la duresa per als pilots, les mecàniques també comencen a notar l’esforç: “Cert, avui hem perdut pressió del turbo, superar alguna zona ha estat complicat. Després d’un toc amb una pedra, una roda davantera perdia aire, durant diversos quilòmetres el Marc la va anar inflant des de la cabina… Un far del frontal superior se’ns va despenjar …

Com dic és dur per a tothom, però gairebé ho tenim”.

El Dakar 2024 s’acomiadarà amb un bucle a la localitat de Yanbu, amb una especial de 175 km inclosa als 328 km que tindrà l’etapa en total. Segons el comentari dels organitzadors no és una jornada exigent, encara que també és cert que amb el final tan a prop, qualsevol soroll que sembla estrany a les mecàniques i fa saltar totes les alarmes entre els pilots.
Yanbu, segon port de l’Aràbia Saudita, va ser al seu dia punt d’arribada dels vehicles, quinze dies després, els que hagin pogut arribar a la zona portuària, iniciaran al mateix escenari el retorn als seus llocs d’origen respectius.

Deixa un comentari

Previous post Nova Comissió Esportiva a l’ACA amb Toni Santacreu com a president
Next post Andorra doblarà els participants al Trofeu Borrufa 2024