Alex Español va debutar al Ciutat de València 2020 amb sort desigual

Alex Español-Christian Gomez (Ford Focus 1.6) no van aconseguir finalitzar el XXI Ral·li Ciutat de València – Memorial Javi Sanz, ultima prova del Campionat de la Comunitat Valenciana de Ral·lis 2020.

El Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra va tenir una lleugera sortida de pista a meitat de ral·li, que no el va permetre seguir amb l’excel·lent inici que havia protagonitzat. En el moment de l’abandó, en el que era el seu debut en un ral·li d’asfalt, ocupava una meritòria segona posició en el Grup N.

Després d’una temporada tan complicada com la del 2020, en la qual el calendari inicial es va anar diluint a mesura que van passar els mesos, Alex i el seu equip van haver de prendre la decisió de fer el desplaçament a terres valencianes, en concret a Alaquàs, per a debutar en un ral·li d’asfalt.

Malgrat tot va haver de solucionar una dificultat afegida, el seu copi habitual fins al moment, Claudi Ribeiro Leite, no podia acompanyar-lo. Amb tot l’opció de disputar el ral·li valencià va seguir endavant, aquesta vegada Chritian Gomez seria qui “cantaria les notes” a Español en les especials.  

Per a debutar en asfalt, un recorregut exigent.

Els membres de l’Escuderia Club Bengala van dissenyar un recorregut complicat, sobretot, per a novells en el tema. En el traçat de 390,713 km, els participants haurien de superar 104,064 km de velocitat, distribuïts en 10 especials.

Entre aquestes especials cronometrades cal destacar la denominada Cortes de Pallas – “Los Herreros”, que amb gairebé 18 km, era la que es presentava a priori com la decisiva de cara al resultat final.

L’opinió d’Español, abans dels reconeixements, era molt clara: No hi ha dubte que serà tot un repte. Tot i que té experiència, amb Christian no hem disputat mai un ral·li junts. Veurem com ho resolem arribat el moment.  

La climatologia adversa va deixar les especials molt difícils.

Les especials de la prova valenciana es van veure afectades per les pluges de les jornades prèvies a la disputa del ral·li. Les esmentades cronometrades van quedar condicions molt difícils (zones humides, brutes…) sobretot per a un pilot que iniciava la seva trajectòria esportiva sobre asfalt.

Inici espectacular d’Español-Gomez, a València.

De sortida, malgrat pilotar una de la mecàniques més modestes del ral·li, es van situar en el top25 i entre els millors del Grup N. El ritme del pilot de l’ACA Esport era excel·lent i sens dubte va sorprendre rivals amb una experiència contrastada en proves d’asfalt.

En finalitzar la primera part del ral·li Español-Gomez ocupaven la 2a posició de GN (21a de l’absoluta). La continuació no va ser tan favorable per als interessos del debutant en asfalt. Una zona humida en l’especial de Gestalgar va provocar una sortida de pista que els va deixar sense opcions a continuar.

Valoració positiva de la primera experiència sobre asfalt, malgrat tot.

Alex Español va afrontar l’incident valorant la part positiva que li havia aportat el ral·li fins al moment de l’abandó, així ho comentava: He après molt d’aquesta primera competició sobre asfalt, ha estat una experiència molt positiva, hem demostrat que som competitius i que podem estar entre els més ràpids de la nostra categoria. Estem treballant per a poder estar millor preparats de cara a la pròxima temporada en la qual espero poder competir amb més regularitat tant en asfalt com en terra.  

Quant a la sortida de pista també feia una valoració en certa manera positiva: Ha estat en una corba, zona humida i molt bruta, en frenar he perdut el control del Ford. El desperfecte de la mecànica ha estat mínim però suficient per no poder continuar competint. Sens dubte una llàstima.

Del que no hi ha dubte és que continuarem treballant en la mateixa línia per continuar millorant i ser cada dia més competitius tant en asfalt com en terra.

Deixa un comentari

Previous post Es presenta una esmena a la Llei de pressupost per dotar amb 25.000 euros extres al VPC
Next post Ajornat el partit entre l’FC Andorra i el CF Badalona