Alfonso Maltrana, nou Director Tècnic de la FAN

Aquest dijous al matí, a la Seu Central d’ANDBANK, patrocinador principal de la Federació Andorrana de Natació (FAN) s’ha fet la presentació d’Alfonso Maltrana, com a nou Director Tècnic de l’entitat, càrrec que estava vacant des de la renuncia d’Hocine Hociane, el passat mes d’agost. Ha president l’acte, Maria Suárez, directora de Banca País d’ANDBANK; Joan Clotet, president de la FAN i Alfonso Maltrana, director Tècnic de la FAN.

Maria Suárez, directora de Banca País d’ANDBANK ha iniciat la seva compareixença indicant que “tot i que Andorra és un país de muntanya, la natació és un esport important pel país, és un esport que ens ha donat molt bons resultats i nedadors de molta qualitat. Per Andbank és molt important seguir donant suport als joves nedadors. Com molts esports, la natació requereix un gran sacrifici personal, molta dedicació i un constant esperit de superació, valors molt afins a la nostra Entitat”.

“Alfonso Maltrana ha estat seleccionat d’un total d’una trentena de currículums que ha rebut la FAN” segons ha informat el propi Clotet que ha afegit “el procés el vam engegar a l’endemà de conèixer la decisió de l’Hocine i cal destacar que hem tingut la col·laboració de les federacions Catalana, Espanyola i Francesa”.

Per la seva part, el nou Director Tècnic ha volgut deixar clar “la seva il·lusió d’estar a Andorra “he fet una aposta total per venir”. Maltrana ha afegit “portava 18 anys al Real Canoe de Madrid i a la que vaig veure aquest projecte em va sembla molt interessant”. Maltrana ha indicat que “posaré l’experiència que tinc en els 18 anys a Canoe i 20 com a entrenador, perquè Andorra, pas a pas vagi una mica millor”.

El tècnic madrileny ha estat contundent al dir que “estic convençut que aquí hi ha potencial” però també ha afegit que “aquest potencial no es podrà desenvolupar si no tenim present als clubs del país com a pota principal”. Un altres dels punts on vol treballar fort i específicament Maltrana és “en la base tan escolar com de primers anys, per així poder continuar amb la progressió de tenir nedadors absoluts que són els que ens portaran a representar el país amb contundència”.

Segons el propi Maltrana la seva filosofia es basa “amb el respecte”. El nou Director Tècnic de la FAN ha explicat que “per respecte, l’haig de tenir amb els clubs que treballen el dia a dia, per la qual cosa haig de treballar bé per a ells; haig de treballar bé, per respecte als nedadors que deixen els millors anys de la seva vida; haig de treballar bé per respecte a les institucions que ens donen suport i també, haig de treballar bé per representar a Andorra com es mereix, sigui quina sigui la competició”. Segons Maltrana “d’aquesta manera el respecte es transforma en exigència de treball”. El tècnic ha finalitzat dient que “cal recordar que la natació és un esport on es treballa a llarg plaç: ni un, ni dos, miro cap a 10 anys vista, i això vinc. Per això faig un compromís de desplaçar a la meva família a Andorra i aconseguir els objectius que ens marquem”.

Joan Clotet, Alfonso Maltrana i Maria Suárez.

L’equip de l’Europeu de Kazan marxa dissabte 30 d’octubre.

En la seva intervenció, Alfonso Maltrana ha fet públic que Bernat Lomero, Tomàs Lomero i Patrick Pelegrina seran els representants d’Andorra en el proper campionat d’Europa de piscina curta de Kazan que es disputarà del 2 al 7 de novembre. Amb ells, Toni Sardà del CLESER serà l’entrenador que els acompanyi a la població russa.

Proves que disputen els nedadors de la FAN:

Bernat Lomero:
50 lliures, 50 papallona i 100 lliures.

Tomas Lomero:
100 papallona, 50 lliures, 200 lliures, 50 papallona i 100 lliures..

Patrick Pelegrina:
100 braça, 50 braça i 100 estils.

Deixa un comentari

Previous post El Morabanc aconsegueix derrotar el Trento 85-73
Next post Presentat una nova fase de millora del Complex Esportiu d’Encamp