Andorra a l’FIA Hill Climb Master 2021

Els integrants de la selecció nacional d’Andorra que competirà en el FIA Hill Climb Masters 2021, ja està instal·lada en Braga (Portugal), per a disputar el pròxim cap de setmana (dies 9 i 10), l’esmentat certamen que, la FIA va posar en marxa fa tres anys, per a proclamar al millor pilot europeu de cada categoria, així com un reconeixement en l’àmbit de seleccions nacionals.

L’expedició andorrana la formen Raul Ferré (Silver Car EF10), Edgar Montellà (Silver Car S3), Marc Solsona (Speed Car GTR) i Marcel Muxella (Fórmula Renault Alpa FR 929).

L’equip que presenta andorra és molt jove, encara que també és cert que hi ha una experiència notable en algun dels seus integrants. Com a prova d’aquesta afirmació, cal destacar que algun d’ells ha guanyat proves parcials de campionats en els quals habitualment competeixen.

La Rampa de Falperra una mica retallada l’escenari del certamen.

La Rampa de Falperra, amb un gran palmarès com a escenari d’una cita anual del Campionat d’Europa de l’especialitat, lleugerament modificada per a aquest esdeveniment, serà el centre de referència en l’àmbit competitiu. Els organitzadors de la pujada, Clube Automovel do Minho, han prepararat un recorregut de 2970 metres, amb un pendent mitjà del 4,6% i un pendent màxim del 7,8%.

La Nations CUP l’0bjectiu.

L’equip andorrà té opcions de fer una bona classificació per equips, només cal repassar els vencedors del 2018, entre els quals trobem un país amb pocs pilots TOP, com és Luxemburg, van aconseguir, a base d’un excel·lent treball en equip, el triomf en la Copa de les Nacions.

Començament a Braga sense entrebancs.

Les verificacions tècniques i administratives també han sigut centre d’atenció per a la delegació andorrana que, cal destacar, s’han superat sense cap aspecte digne de ressenyar.

L’últim acte, en aquest cas lúdic, serà la desfilada de totes les delegacions (divendres dia 8). A partir d’aquest instant creixerà la tensió i serà el crono el que posi en el seu lloc a cadascun dels participants.

L’estructura de la competició serà semblant a la d’una cita de l’europeu de l’especialitat. El dissabte (dia 9) a partir de les 10.00 hores es correran les tres manegues d’entrenaments oficials mentre que durant la jornada següent (dia 10), també a partir de les 10.00 hores, es disputaran les tres pujades vàlides per a la classificació final, en aquesta classificació se sumaran els dos millors cronos de cada pilot.  

 

Edgar Montellà (Silver Car S3), Marc Solsona (Speed Car GTR) i Marcel Muxella (Fórmula Renault Alpa FR 929) i Raul Ferré (Silver Car EF10).

Deixa un comentari

Previous post Derrota 5-0 d’Andorra U17 davant Irlanda
Next post Albert Pons operat amb èxit del genoll dret