Andorra activa en el Congrès Anual del World Athletics

El President de la Federació Andorrana, Josep Maria Missé, s’ha desplaçat aquest dimecres a Budapest per participar a partir de dijous al Congrés Anual de la World Athletics que es celebrarà en aquesta ciutat coincidint amb el Campionat del Món d’Atletisme.

El Congrés d’aquest any és especialment rellevant perquè es faran les eleccions per renovar els diferents càrrecs del World Athletics Council. Si bé, per presidir-lo només hi la candidatura de l’actual President, Sabastian Coe, per la resta de llocs a cobrir -4 vicepresidents i 13 consellers-  hi ha molts candidats i tot està molt obert.

El President de la FAA participarà en totes les reunions del plenari, així com en les reunions sectorials de la nostra zona geogràfica.

Abans de marxar el Sr. Missé ha manifestat que és una bona ocasió per reivindicar el paper dels petits estats i conscienciar als més grans que la millor manera de fer créixer l’atletisme és assegurar la seva presencia a tots els racons del món; un repte que ha de liderar l’organisme internacional que aglutina tots els països. En aquest sentit ha afegit “em reuniré amb els presidents dels països més petits per traslladar al ple la importància de buscar mecanismes que garanteixin la presencia d’atletes de tots el països en les grans competicions”

El President de la FAA també vol aprofitar el congrés anual per reiterar el compromís d’Andorra amb l’esport femení i la igualtat de gènere, la lluita contra el dopatge i la promoció de l’esport de base.

El Josep Maria Missé ha viatjat amb el Nahuel Carabaña que dissabte vinent debutarà en un mundial despès d’haver-se classificat per competir en la prova de 3.000m obstacles. Un fet que el President també ha volgut posar en valor: “el que ha fet el Nahuel aquesta temporada ha estat fantàstic i estic segur que ho farà molt bé a Budapest. Per un país com Andorra tenir dos atletes – Pol i Nahuel- amb possibilitats de competir al més alt nivell és molt important. Ens mostra que tot és possible. Cal talent, i el tenim, i per darrere venen noies i nois que també en tenen molt, però també calen mitjans econòmics i instal·lacions. Si els tenim seguirem progressant com ho hem fet els darrers anys”

Deixa un comentari

Previous post El tàndem Vinyes-Mercader al Ralli del Ferrol
Next post Els equips d’alpí reinicien la pretemporada