Andorra acull els eSport City Talks

Andorra ha estat l’escenari del primer eSport City Talks, un esdeveniment centrat en la innovació dins de la comunitat dels esports electrònics i els videojocs i que era organitzat per Andorra Business i Encom, i que ha finalitzat amb les entrades exhaurides. La jornada s’ha plantejat en tres eixos de contingut: la integració dels esports al desenvolupament urbà i com a motor econòmic; el paper innovador de la tecnologia blockchain; i l’exploració de les sinergies entre el gaming i l’educació.

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, i presidenta d’Andorra Business, Conxita Marsol, que ha obert l’esdeveniment, ha recordat que “per al Govern d’Andorra es tracta d’un sector prioritari. De fet, en portem treballant pràcticament 4 anys a posicionar el país com un referent en aquest sector”. En aquesta línia ha assenyalat que “l’objectiu és situar Andorra com un hub tecnològic i un destí reconegut per al desenvolupament d’aquest tipus de negocis, facilitar l’aterratge d’empreses del sector i fomentar l’atracció d’aquest tipus de turisme al país amb l’organització i promoció de diversos esdeveniments”.

La directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, ha destacat que “la jornada ha permès conèixer de primera mà les darreres tendències del sector gràcies a alguns dels referents internacionals  més importants del moment que s’han desplaçat a Andorra per compartir els seus coneixements. A més, ha estat una bona oportunitat perquè professionals dels videojocs de diversos països hagin mantingut contactes professionals i intercanviat idees d’una indústria en evolució constant”.

Per la seva banda, el director d’Encom, Arturo Castelló, ha remarcat que “estem molt contents per l’èxit de l’Esports City Talks i el posicionament d’Andorra dins del sector dels esports electrònics. Estenem el nostre agraïment especial a Andorra Business per la seva indispensable col·laboració i els nostres ponents distingits per enriquir l’esdeveniment amb les seves valuoses aportacions. ”

En aquesta primera edició han participat ponents americans, francesos i espanyols com: Loren Gold, Vicepresident executiu de Greater Raleigh, Edward Tomasi, cofundador Subnation, Michael Haenisch, Director General de Freaks 4U; Christina Macedo, COO de Ready Games; Christoffer Melin, CEO de CTRL Events, entre d’altres ponents. L’acte ha comptat amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella, Andorra Turisme, Assegur, Esports City League i Creand.

Els conferenciants han analitzat des de diverses perspectives la situació del món dels videojocs,  i la seva implicació en l’ensenyament, l’economia de les ciutats i les innovacions que s’estan treballant en un sector que, segons dades de Newzoo, va moure més de 1.300 milions d’euros l’any passat.

Deixa un comentari

Previous post Cande Moreno passarà per quiròfan
Next post Joan Verdú no surt a la segona mànega degut a problemes d’esquena