Andorra aguanta 57 minuts a Irlanda que l’acaba golejant 1-4

Koldo Alvarez de Eulate va plantejar davant Irlanda un 4-4-2 amb una fortíssima pressió en la sortida de la pilota del rival.

Això va permetre la tricolor mantenir la pilota lluny de l’àrea defensada per Íker -qui va viure la segona titularitat amb la Selecció Absoluta- i fins i tot gaudir de la primera ocasió del partit. Va ser en una jugada per la banda dreta al minut 13, amb centrada de Ludo que va rebutjar la defensa i de primeres, des de la frontal, Cervós va provar un xut alt i desviat.

Irlanda va reaccionar amb alguns ajustos tàctics per poder sortir airós de la pressió a la que va estar sotmès al primer quart d’hora i també va replicar l’ocasió de Cervós amb tres serveis de cantonada, ben resolts per la defensa andorrana.

Així, Irlanda no va xutar ni una vegada a porteria en la primera mitja hora. Josh Cullen va ser el primer en posar a prova Íker, ja al minut 33, amb un xut des de la frontal amb el mateix resultat que Cervós feia 20 minuts: alt i desviat.

La segona part va començar de la millor manera, ja que la tricolor es va avançar al minut 53. Àlex Martínez va executar una falta lateral no molt lluny del mig del camp a cama canviada i Marc Vales, entrant com un coet, va rematar de cap a l’escaire. Era l’1-0. Minut 53. Els prop de 320 espectadors que van presenciar el partit a l’Estadi Nacional ho van celebrar d’allò més i va servir de glop per al combinat que dirigeix Koldo Alvarez de Eulate, ja que van seguir mirant l’altra porteria amb ambició i poc després ‘Cucu’ Fernández va xocar des de la frontal i el seu marcador va fregar una pilota enverinada per desviar-la a córner.

Amb tot, si la il·lusió seguia intacta, les cames van acabar passant factura a l’enorme esforç físic que estava fent Andorra durant gairebé una hora que es portava de joc; era el minut 58 quan Parrot va fer una jugada individual sortint de la banda esquerra fins arribar a la frontal i xutar ras i creuat, lluny de l’abast d’Íker.

El mateix Parrot, al minut 61, va signar un doblet en rematar al segon pal una centrada de MacLean.

La incertesa en el marcador i les esperances de la Selecció Nacional es van mantenir fins en els últims minuts, quan van marcar Knight (83′) i Horgan (88′) per fer pujar el definitiu 1-4.

L’última ocasió, però, la va ternir Aarón Sanchez, que es disposava a rematar a boca de canó una centrada d’Aláez però Bazunu va intervenir a temps al primer pal per evitar la rematada.

Després d’aquest amistós, la Selecció Absoluta disputarà un altre el pròxim dilluns contra Gibraltar. Serà de nou a l’Estadi Nacional i també servirà per preparar els partits de l’European Qualifier del setembre davant San Marino i Anglaterra.