Andorra Esports Clúster i Unicef Andorra signen conveni per a treballar conjuntament per a la protecció dels infants contra l’abús sexual

Andorra Esports Clúster i Unicef Andorra signen conveni per a treballar conjuntament per a la protecció dels infants contra l’abús sexual.

Aquest conveni anual tindrà l’objectiu d’unir esforços per a recaptar fons per als projectes d’Unicef Andorra i per al finançament del 50% de l’estudi de la violència sexual en l’esport a Andorra, liderat per Andorra Esports Clúster.

L’abús sexual infantil és un problema molt greu que afecta nens, nenes i adolescents de totes les edats. És responsabilitat de tots els adults prevenir l’abús sexual, per això hem d’abordar-lo tots, també des del’ àmbit de l’esport.

L’abús sexual infantil és una de les vulneracions dels drets més greus que poden succeir, com així ens recorda l’article 34 de la Convenció dels drets de l’infant:

34. PROTECCIÓ CONTRA L’ABÚS SEXUAL: El govern ha de protegir els infants de l’explotació i de l’abús sexual, inclosa la prostitució i la pornografia (forçar els infants a tenir relacions sexuals per diners, o a sortir en fotografies o pel·lícules practicant actes sexuals).

Aquest abús posa en evidència que l’entorn que hauria d’haver estat protector ha fallat, i per això és tan important una actuació eficaç per a prevenir-lo o detectar- lo com més aviat millor.

Les dades generals de població infantil i adolescent reflecteixen que al voltant d’un 20% dels nens, nenes i adolescents sofreixen alguna forma de violència sexual abans de complir 18 anys (Campanya “Un de cada cinc” del Consell d’Europa).

En l’àmbit de l’esport es poden donar situacions específiques de risc d’abús sexual: l’abús de poder per part dels entrenadors i entrenadores, d’altres professionals o esportistes, o fins i tot d’altres nens, nenes i adolescents; els viatges, concentracions i competicions sense supervisió familiar; la pèrdua de límits respecte al contacte físic…

Unicef Andorra i Andorra Esports Clúster comparteixen la necessitat de posar fi a la violència contra els infants i la urgència de conèixer dades pròpies sobre abús sexual a l’esport, perquè “Per millorar alguna cosa, primer cal mesurar-la”.

Deixa un comentari

Previous post L’FC Andorra presenta la seva segona equipació
Next post Presentada la 46a Multisegur Volta als Ports

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint