Andorra guanya 2-0 a San Marino

Andorra ha aconseguit la seva quarta victòria en competicions oficials. Ho ha fet davant San Marino, per 2-0, a l’Estadi Nacional i amb un total aproximat de 1.400 espectadors, en el que era un nou partit de la fase classificatòria pel mundial de Qatar 2022. Aquest dia, els de Koldo Àlvarez de Eulate ho tenien marcat en el calendari. Com aquell que diu era un sí o sí. Però tot i ser favorits, a la tricolor li ha costat més del compte, sobretot a la segona meitat. El coixí generat a la primera meitat amb els dos gols de Marc Vales (minuts 18 i 23) semblaven suficients, però de nou Andorra ha tornat a cedir la pilota, cosa que l’ha obligat a anar darrera de l’esfèric durant molts minuts, amb el desgast que això comporta. Però tot i això, s’ha sabut defensar i mantenir la porteria de Josep Gomes a zero.

Andorra ha aconseguit l’objectiu que volia, guanyar a San Marino, una selecció per sota en el rànquing i que ha demostrat perquè està a on està. El seleccionador nacional, al finalitzar el partit, ha reconegut que “ha sortit el partit que volíem, sobretot a la primera part”. El propi Àlvarez de Eulate ha afegit que “possiblement sí que ha estat clau, la intensitat amb la que hem sortit al partit”. Tot i la satisfacció de la victòria el seleccionador absolut ha volgut deixar clar que “ja ho vam parlar ahir, si teníem la pilota sabriem on fer mal però si no la tens, no tens la iniciativa i això ens fa mal”

La selecció absoluta no te temps de descans ja que divendres mateix ja viatja cap a Londres on el cap de setmana jugarà davant la totpoderosa Anglaterra, a la catedral del futbol mundial com és Wemblei.

Però abans de pensar en Anglaterra toca gaudir de la victòria davant San Marino, la quarta de tota la historia de la nostra selecció.

Andorra fent pinya, després que Vales marqués un dels dos gols del partit. Foto: FAF.