Andorra ja mira cap al 2029 on lluitarà amb Narvik (NOR) i Val Gardena (ITA)

L’Oficina Tècnica d’Andorra 2027 ja fixa el rumb a la següent oportunitat amb una ferma voluntat: Rebre els mundials el 2029. La pugna per fer-se amb l’esdeveniment més emblemàtic de l’esquí alpí  torna a ser, per ara, contra Narvik (NOR) que repetirà candidatura, i Val Gardena, segons va anunciar el mes d’abril passat l’estació italiana. El fet de competir amb aquestes grans potències mundials referents de l’esquí ja és tot un repte, que encara dona més prestigi a Andorra en el panorama de l’esquí internacional.

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir un acte de balanç que va comptar amb les intervencions de Justo Ruiz, secretari d’Estat d’Esports; Francesc Camp, cònsol major de Canillo; David Hidalgo, director general de la candidatura Andorra 2027, i Toni Crespo, vocal de la FAE.

Del procés de candidatura, Justo Ruiz va assenyalar: “Aspirar per primera vegada era un pas necessari que havíem de fer. I conscients d’això és una derrota que no ens decep, era necessari ser-hi, batallar per aconseguir-ho entre aquests grans noms de l’esquí i demostrar el nostre potencial”. Al seu torn, Francesc Camp va posar en relleu tota la feina de l’equip i va afirmar que el treball fet “ens deixa una base molt solvent i ara ens consideren rivals a tenir en compte perquè han vist la nostra capacitat”. 

David Hidalgo, en la mateixa línia, va assegurar que de tot “s’aprèn”, i fer aquest pas “era necessari, calia cremar aquesta etapa, i té molt mèrit perquè els rivals eren molt importants”.  I va afegir: “Després de 3 anys de molta implicació de tothom, hem aconseguit explicar-ho bé i fer un projecte sòlid i cohesionat, però ara no era el seu moment. 

Del projecte Andorra 2027, alguns trets diferenciadors respecte els seus rivals han estat presentar una candidatura de país, essent un tret que la distingeix de les estacions que tradicionalment han estat seu d’uns mundials, i la incorporació del concepte sportainment amb la combinació de l’espectacle esportiu i l’entreteniment fora de les curses. 

També es va destacar el fet de ser una seu compacta, ja que els escenaris de competició, l’allotjament i els serveis complementaris es troben en un radi màxim de 2,5km.

5a posició per a l’Esquí Escolar

El projecte d’Esquí Escolar d’Andorra ha resultat en 5a posició en els premis dels SnowKidz Award, entre els 9 competidors que optaven al premi. El Principat, a través de la Federació Andorrana d’Esquí i de la candidatura dels Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027, ha competit amb vuit propostes més.

Els guanyadors dels premis FIS SnowKidz Award són els projectes Everyone on Snow (Suècia), en primer lloc, i Snow Moves! (Finlàndia) i Shred Kids (Alemanya).

Foto: FAE.

Deixa un comentari

Previous post La boxa andorrana es desplaça a Rumelange
Next post Xavi Cardelús no correrà a Mugello