Andorra la Vella crea la guia “l’Esport Sostenible”

El Comú d’Andorra la Vella, coincidint amb la celebració del Dia mundial del Medi ambient, ha presentat aquesta tarda als clubs, federacions i entitats esportives de la parròquia L’esport sostenible. Guia per a un esport més responsable i amb propòsit, una eina per fomentar l’organització d’esdeveniments sostenibles, assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i generar una cultura verda entre les entitats.

El manual s’ha exposat a les federacions, clubs i entitats esportives coincidint amb la celebració del Dia internacional del Medi Ambient. La guia, que es pot descarregar a andorralavella.ad/esports, dona eines per generar el mínim de residus i impacte en el medi.

El document té per objectiu promoure i ajudar a les entitats a organitzar activitats que suposin un model més eficient i generin el mínim impacte. Així doncs, per exemple, dona consells útils per generar menys plàstic quan es desenvolupa un esdeveniment, eines per conèixer l’impacte ambiental tenen les activitats que s’organitzen i consells per fer un ús correcte dels recursos hídrics. També fa un extens recull de la normativa vigent a Andorra que, en l’àmbit esport, estan encaminades per assolir el repte dels ODS, com la Llei de l’esport i la Llei d’economia circular.

En aquest sentit, el cònsol major, David Astrié, ha animat els clubs i les federacions a aplicar aquests consells verds i s’ha mostrat convençut que “l’esport és un gran vector” per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible

La guia, que es pot descarregar a www.andorralavella.ad/esports/publicacions.documents, se suma als seminaris de formació per fer esdeveniments sostenibles que va organitzar el Comú amb la col·laboració de l’empresa Win and green el setembre passat. A les jornades van assistir una vintena d’entitats esportives.

 

Foto: Comú d’Andorra La Vella / Tony Lara.

 

Deixa un comentari

Previous post Els equips nacionals inicien la setmana amb les valoracions físiques
Next post Edgar Montellà retorna a l’espanyol de muntanya amb un cinquè lloc