Andorra planta cara a Anglaterra i empata 3-3

Un dia històric ja que no sempre es pot dir que Andorra aconsegueix sumar davant Anglaterra. Doncs això és el que a passat. La selecció Sub21 ha aconseguit empatar a 3 davant una Anglaterra plegada de jugadors titulars en els seus equips a la Premier League. I es que avui, els d’Eloy Casals han tingut aquella fortuna que cal per fer grans coses que si s’acompanya amb un excel·lent ordre defensiu ha fet que els anglesos tinguessin el “xispasso”.

Tal i com preveia a la prèvia Eloy Casals, Anglaterra ha tingut més del 80% de possessió de la pilota, però no arribaven amb la profunditat necessària per posar en problemes a un motivadíssim Iker Álvarez . Per contra, Andorra sense complexes tocava i tocava quan tenia la pilota amb l’objectiu d’arribar a la porteria  de Ramsdale. Martínez, Rosas Aláez eren “corcolls” per la defensa visitant que ha vist com Cucu en el 27, avançava a Andorra. Anglaterra ni s’ha immutat. Continuava amb el seu ritme. El seu domini físic era obvi, però ha estat fins en el temps afegit que Davies ha engaltat un xut amb l’esquerra des de fora de l’àre que s’ha “colat” a la porteria de l’Iker, que tot i estirar-se d’allò més, no ha pogut fer res. El gol anglés era com un jerro d’aigua freda pels andorrans que havien lluitat de valent per mantenir l’avantatge.

La segona part ha guanyat en qualitat. Els anglesos han sortit ben alliçonats i amb un joc amb més ritme han començat a tenir perill a la porteria andorrana. Dasilva, en el 68, xutava ras a la dreta de la porteria tricolor. Entre el pal, el peu del porter, l’àrbitre va acabar donant gol, quan la pilota (que havia entrat sencera) no s’anava a la xarxa. El gol visitant no feia perdre la fe als del Principat que han seguit lluitant. Aquesta lluita ha tingut el premi del gol, quan de nou Cucu empatava a 2, en el minut 75. Andorra estava aconseguint una gesta, ja que empatar amb Anglaterra, que era líder del grup i que no havia perdut cap punt, era més que excitant. Els de Aidy Boothroyd amb tot els seu arsenal de jugadors volien aconseguir la victòria. Nketiah en el 82 pujava el 2-3 que seblava definitiu, però en el temps de descompte (l’àrbitre va asenyalar 5 minuts) Cristian Garcia en una contra es planta davant el porter visitant. L’andorrà no s’ho ha pensat dos cops i amb una “picadeta” ha fet tornar de nou, l’empat en el marcador. Quedaven dos minuts. Tot eren perdues de temps per part dels tricolors i ansietat per part dels anglesos. Quan l’àrbitre ha assenyalat el final, l’Estadi Nacional ha esclatat. Sí, faltava el públic, però els que hi eren han vibrat i han viscut un dia històric pel futbol andorrà.