Andorra planta cara a Anglaterra però cau 0-1

La selecció Nacional d’Andorra U21 ha plantat cara en tot moment a la tota poderosa Anglaterra, tot i que al final ha perdut 0-1, gràcies al gol de Smith Rowe, en una contra que ha vingut precedida d’una acció en la qual l’àrbitre estava al mig de la jugada del combinat del Principat. Anglaterra ha estat els darrers 36 minuts i afegit amb un home menys, després de l’expulsió per acumulació de targetes grogues de Rhian Brewster, però així i tot ha tingut la pilota i ha sabut dominar el “tempo” del partit.

El darrer precedent de l’Andorra – Anglaterra de categoria U21, havia finalitzat amb un 3-3 amb remuntada inclosa de la tricolor. D’això ja fa més d’un any. Aquest dilluns, Andorra no ha anat mal encaminada, i fins i tot es podria dir que ha merescut puntuar en el partit, però l’Anglaterra amb jugadors titulars en els equips de la Premiere League ha tingut la pilota en tot moment. És cert que s’ha trobat una doble línia de quatre andorrana molt junta, sense facilitar espais i molt ordenada que els ha dificultat molt en els metres finals. Però així i tot, han obligat als d’Eloy Casals anar darrere de la pilota, amb el fet que això suposa. Al descans s’ha arribat sense gols.

La segona part ha tingut el mateix detonant. Control de la possessió per Anglaterra, i Andorra esperant el seu moment. És cert que en el 54, amb l’expulsió de Brewster, la tricolor ha semblat despertar i ha tingut una mica més la pilota. Però els de Lee Carsley han estat segurs. Una jugada de córner havia de finalitzar amb un xut fora de l’àrea que no ha pogut arribar al seu destinatari perquè l’àrbitre ha impedit fer la trajectòria de la pilota, això ha suposat que Anglaterra pogués armar una ràpida contra que ha acabat amb Smith Rowe marcant davant el porter andorrà, el que seria el definitiu 0-1. Andorra ho ha intentat, però els anglesos han “matat” el partit. La seva experiència ha estat clau perquè els andorrans no poguessin efectuar un joc regular. Malgrat tot, Andorra l’ha tingut, però el 0-1 no s’ha mogut.

En finalitzar el partit, el seleccionador andorrà, Eloy Casals ha reconegut que “estic molt orgullós d’aquests jugadors. Ho han donat tot, hem tingut moments de tot, però cal tenir present que els nostres rivals d’avui, la majoria juguen de titulars en equips de la Premiere League“. Casals ha afegit “és cert que hem anat darrere la pilota, però amb els jugadors que teníem al davant no podíem fer una altra cosa”. Casals ha finalitzat dient “no puc dir res als meus jugadors, perquè la contra que ha finalitzat amb gol, no ha estat un error dels meus jugadors”.

Eric De Las Heras i Conor Gallagher lluitant per la pilota. Foto: Pedro Salado/Quality Sport Images.