Arinsal acollirà el mundial juvenil d’Skyrunning

La International Skyrunning Federation (ISF) ha anunciat les dates i l’escenari del Campionat del Món de Skyrunning Juvenil del 2022: tindrà lloc del 22 al 24 de juliol a la Arinsal, com ja és habitual i l’escenari de competició seran precisament el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i l’estació de Vallnord – Pal Arinsal. Una setmana més tard, en aquest mateix entorn es disputarà el tradicional esdeveniment d’estiu de l’estació, la Copa del Món Merrell Skyrace Comapedrosa, amb les seves tres distàncies de 18 km, 24 km i 50 km.

Serà la segona vegada que els campionats se celebraran a Andorra després de l’exitosa edició del 2017 i, en aquesta ocasió, estarà també oberta a joves de 15 anys. Les futures estrelles de l’skyrunning lluitaran pels títols VERTICAL i SKY juntament amb un títol COMBINAT que contempla la suma de les dues disciplines. Hi haurà en joc un total de 57 medalles, distribuïdes en tres categories d’edat: Juvenil A (15-17), Juvenil B (18-20) i Sub23 (21-23) i es lliuraran medalles individuals als guanyadors de cada cursa.

La disciplina VERTICAL constarà d’un recorregut de 3,5 km i 1.000 m+ de desnivell, sortint d’Arinsal i ascendint fins als a 2.570 m de l’Alt de la Capa. I la SKY es realitzarà sobre un traçat especialment dissenyat per complir els paràmetres de la categoria Juvenil: 18 km amb 1.500 m+ per a les categories B i U23; i 14 km amb 1.400 m+ per al benjamí de 15-17 anys categoria A. Passaran pel Pic de les Fonts, de 2.748 m.

En la seva 6a edició, ajornada del 2020 i celebrada aquest 2021 a Gran Sasso (Itàlia), va comptar amb la participació de 19 nacions, malgrat les restriccions de viatge derivades de la pandèmia. Espanya, Noruega i Itàlia van encapçalar el rànquing de països, que es pot consultar aquí.

Els Campionats del Món Juvenils d’Skyrunning, que se celebren anualment des del 2016, tenen l’objectiu de desenvolupar i promoure els i les esportistes del futur. 

Deixa un comentari

Previous post Dos rècords d’Andorra a la segona jornada del mundial de natació d’Abu Dhabi
Next post Anem a fer esport?

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint