Ave Clevin, ens rendim als teus peus!!

Victòria importantíssima aquest diumenge del MoraBanc Andorra davant del Manresa per 92-86 a la pròrroga (78-78). El triomf dona oxígen als somnis de playoff dels d’Ibon Navarro i els permet sumar dues de consecutives, les dues treballadíssimes. Aquesta  autènticament taquicàrdica davant un Manresa, que s’ha d’admetre que ha dominat el joc i el marcador la major part del partit. Però en el pitjor moment ha aparegut Clevin Hannah, benvingut sia, per carregar-se l’equip a l’esquena. Ave Clevin !!

Les coses com son. Ja ben entrats en el darrer quart poca gent donava un duro per la victòria tricolor avui. Però el MoraBanc Andorra d’aquesta temporada té dos arguments que fan que mai se l’hagi de descartar de tot. Per una banda l’equip disposa d’una estranya energia (és més tossut que una mula) que fa que per derrotar-lo l’hagis d’aniquilar. Mentre el MoraBanc respira, mentre hi ha partit, sempre seguirà lluitant. I això en  partits com el d’avui en els que el rival et domina molt clarament és un tresor. I per altra part, amb els tricolors juga Clevin Hannah. Un jugador extraordinari, un guanyador compulsiu que de cap manera deixarà al rival endur-se cap victòria fàcilment. Avui el base de Nova York ha fet una recta final de partit (una més) excelsa i, a més, ha permès amb el seu joc donar la fe que necessitaven els seus companys. Hannah ha fet 22 punts amb 4 triples i 3 assistències però és que al descans estava en 0. No se l’havia vist. Ha fet 12 punts en 15 minuts i el més important ha catalitzat la reacció de l’equip a base de bàsquet. De joc, de cistelles i de lideratge. I sense alçar la veu ni una sola vegada. Jugant i molt bé quan més falta fa. Ballant amb els ulls embenats sobre una cornissa en la que la majoria es fa mal. Sí, Hannah juga amb el MoraBanc Andorra i està molt bé que sigui així. Tret dels primers minuts el Baxi ha manat en el marcador. Els d’Ibon Navarro veien la cistella molt tancada, tot costava molt. 29-36 al descans i sense notícies de Hannah. El tercer quart ha semblat que hi havia una mica més de pólvora però Manresa jugava bé les seves cartes i així s’ha entrat en els darrers 5 minuts. 58-70 deia el marcador i les sensacions eren, totes, que la victòria se n’anava cap el Bages. El MoraBanc, simplement, volia però no podía. I en aquest moment Hannah s’ha “enfadat” i la resta han seguit la seva rebel·lió. S’ha empatat a 74 i s’ha estat a punt de guanyar perquè faltant segons i amb 78-78, Jelínek ha tingut un triple sol per la victòria. No ha entrat. Pròrroga.

El temps extra ha arrencat amb un 78-83 pels visitants. Però una mica de Hannah, una mica de Parakhouski i un triple (el karma) de Jelínek han sentenciat un partit que amb gent a les graderies haguès estat una autèntica bogeria. Jelínek ha fet 14 punts i Parakhouski 12 amb 8 rebots. Avui els tricolors han derrotat un equip que fa un gran bàsquet amb les baixes de Moussa, Colom, Dimè, Gielo i Tyson i acabant el partit amb Tunde malalt i Oriol Paulí marejat. Però s’ha guanyat entrant de ple en la lluita pels playoffs. Un matí per recordar.