Balanç més que positiu de l’Andorra Winter Triatló 2023

La tercera edició de l’Andorra Winter Triathlon ha finalitzat aquest diumenge amb una nova jornada de competició, a la cota 2.000 de Naturland, amb la celebració de les proves dels grups d’edat, dels equips de relleus mixtos i en categoria Open. Una nova edició d’aquest triatló d’hivern que s’ha saldat amb un èxit de participació internacional i amb un balanç molt satisfactori pels resultats al Campionat Europeu i pel fet d’acollir el campionat francès i el francoespanyol.

L’Andorra Winter Triathlon s’ha erigit com una prova internacional avalada per la presència de centenars de triatletes arribats de 13 països diferents. Una altra dada important a destacar és l’augment de participació femenina: en aquesta edició 2023 s’ha registrat un 29% de dones participants, una xifra que suposa un 9% més respecte de l’any passat. En categoria junior el nombre de dones ha estat superior al d’homes.

Aquest esdeveniment és l’única competició d’hivern que se celebra en el marc de l’Andorra Multisport Festival, conformat per cinc proves esportives de resistència i aventura que tindran lloc durant el 2023 arreu del Principat, organitzats per The IRONMAN Group.

Itàlia també guanya la prova de relleus d’elit

En la prova d’equips de relleus mixtes d’elit els italians han tornat a ser de nou els grans dominadors de la mateixa manera que ahir. El combinat italià, format pels campions europeus, Franco Pesavento i Sandra Mairhofer, s’ha endut la victòria amb un temps final d’1 hora i 25 minuts. Per darrera seu ha entrat l’equip eslovac i després el romanès.

A més de les competicions de relleus mixtes d’elit, al llarg del matí s’han disputat les proves dels grups d’edat que han comptat amb la participació del triatleta andorrà, Eduard Barceló. El representant d’Andorra, un cop acabada la prova, ha afirmat que “s’ha gaudit molt amb el segment de la bicicleta, a més les condicions climàtiques ho afavorien, amb unes temperatures ideals perquè el terreny estigui dur i molt divertit”.

Era posar la roda al davant i ja passava de tot! És el millor triatló d’hivern que he fet mai!”, ha afegit l’atleta andorrà que no ha pogut finalitzar la prova, perquè s’ha saltat sense voler el desviament a meta i s’ha hagut de retirar.

Balanç positiu del Campionat Europeu

Després d’acollir dos Campionats del Món de manera consecutiva el 2021 i el 2022, en aquesta ocasió Andorra ha estat la seu dels Campionats Europeus de Triatló d’hivern 2023. Els campions en categoria elit masculina i femenina han estat els italians Franco Pesavento i Sandra Mairhofer. Pel que fa a la categoria sub23, l’italià Mattia Tanara i l’eslovaca Zuzana Michalickova són els nous campions europeus, mentre que en júnior l’italià Ricardo Giuliano i l’espanyola Sofia Lozano han estat els millors de la seva categoria.

Una novetat d’aquesta edició de l’Andorra Winter Triathlon 2023 ha estat la celebració del campionat francoespanyol al Principat, sobretot per la coorganització d’ambdues federacions, i del campionat francès, després de força temps sense disputar-se. Tot plegat, reforça al Principat i a la seva federació de triatló i situa el país com un punt de referència en l’organització d’esdeveniments esportius de muntanya d’àmbits diversos com el trail running, el ciclisme, el MTB i el triatló.

El director general de The IRONMAN Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, ha apuntat que “el cap de setmana ha estat un èxit, pel nivell de participació, per la qualitat de la neu i del circuit, però també per la importància que aquest esdeveniment tindrà per la promoció del triatló i l’esport al principat“, ha remarcat. “Les nevades de la darrera setmana i les temperatures gèlides, en conjunció amb la tasca de l’equip organitzador, han fet que les instal·lacions de Naturland hagin estat l’escenari ideal per aquest cap de setmana de triatló d’hivern“, ha afegit.

A més, ha valorat de manera molt positiva la celebració del campionat francès i francoespanyol, perquè són “unes competicions que són la primera materialització de l’acord al qual han arribat les federacions francesa i espanyola per treballar conjuntament per a la promoció del triatló a Andorra, oferint entre d’altres, suport i recursos en la formació de tècnics i jutges”.

Pérez també ha destacat que l’Andorra Winter Triathlon “és la primera de les proves de l’Andorra Multisport Festival que amb aquesta tercera edició agafa encara més embranzida i l’èxit d’aquest triatló blanc ho evidencia, especialment pel que fa a l’atracció de turisme es refereix”. En aquest sentit, ha recordat que “està prevista una participació de més de 4.000 atletes repartits en les diferents proves, una assistència de visitants al país que destaca tant per la seva qualitat com per la seva quantitat”.Més del 90% dels inscrits són internacionals que durant un mínim de tres dies s’estableixen al Principat amb les seves famílies, suposant un clar benefici per al turisme i els negocis locals“, ha conclòs.

Naturland, un escenari ideal

Els altres grans protagonistes del cap de setmana han estat el bon estat de la neu natural, després de les nevades dels darrers dies, i l’escenari que ha acollit de nou l’Andorra Winter Triathlon, el centre d’aventura Naturland. Situat al sud del principat, aquest parc ofereix més de 15 quilòmetres de pistes d’esquí de fons i està situat a una altitud d’entre 1.600 i 2.000 metres a la zona de la Rabassa.

Un dels punts forts d’aquest espai és la seva capacitat ideal per albergar esdeveniments d’esports diversos, no en va part del circuit de bicicleta que fan els triatletes aquest cap de setmana també serà el primer tram de la quarta etapa de l’Andorra MTB Classic-Pyrenees, la prova per etapes en bicicleta de muntanya que també forma part de l’Andorra Multisport Festival.

Deixa un comentari

Previous post Roger Puig, 7è a l’eslàlom que tanca els Campionats del Món d’Espot
Next post Bon test de Tony Cachafeiro amb el Fusion Motorsport

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint