Bon paper dels andorrans a la Pujada a Gironella-Casserres

El Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Marc Solsona, va completar l’edició 2021 de la mítica Pujada Gironella-Casserres, en la segona plaça entre els CM, a només 5 dècimes del podi absolut d’una prova que després de deu anys sense disputar-se (en el 2010 es va celebrar per última vegada), vol recuperar, de la mà dels membres de l’Escuderia Berguedà, a l’alt nivell competitiu que va tenir a la fi de la dècada dels 70 i els 80.

La representació andorrana en aquesta XXXII Pujada Gironella-Casserres, la van completar dos veterans de l’especialitat i alhora exguanyadors de la prova. Gerard de la Casa (Ford Fiesta ST), no va voler perdre’s l’edició 2021 d’una prova que va guanyar en el 1998. En aquesta ocasió, en plena recuperació de la seva lesió de canell, va ocupar la tercera plaça del podi de Turismes.

Joan Vinyes (BMW 528) va aprofitar el cap de setmana lliure en la seva atapeïda agenda, per a acudir a Gironella i participar “mode-exhibició”, al volant del seu BMW 528, en una pujada en la qual va ser el més ràpid en els anys 1992 i 1993.

Comentar que la prova de l’Escuderia Berguedà sempre ha tingut una gran participació de pilots de l’Automòbil Club d’Andorra. A part dels esmentats, Gerard de la Casa i Joan Vinyes, cal destacar que Joan Vinyes (pare), 6 vegades guanyador, és el pilot amb més triomfs a la prova, mentre que Ferràn Urteu (R/5 GT Turbo) es va emportar la victòria l’any 1991.

En l’edició 2021, el guanyador absolut va ser un pilot resident a Andorra, en concret Jordi Gaig, que va imposar la potència del seu Porsche 911 GT3 R), al Demon Car CM R2 pilotat per Eduald Carbonell. Jordi Enjuanes al volant del fórmula Van Diemen FR95, va aconseguir la tercera plaça de la classificació absoluta.

Deixa un comentari

Previous post Èxit de la Copa Catalana d’XCO i DHI de Vallnord – Pal Arinsal
Next post La pista d’atletisme del Joan Samarra ja està operativa