Bona actuació de Vinyes-Leites en el Ral·li Serras de Fafe Felgueiras

Joan Vinyes-Claudi Ribeiro “Leites” van situar el seu Suzuki Swift R4lly al parc tancat de la plaça dels Màrtirs del Feixisme de FAFE, després de completar la prova de la localitat portuguesa en la segona posició entre els ERCOpen, top 15 en la classificació absoluta.
El Ral·li Serras de Fafe Felgueiras, Cabreiras e Boticas, prova inicial de Campionat d’Europa de l’especialitat es va desenvolupar en unes condicions meteorològiques molt adverses, podríem catalogar d’infernals, que va portar al límit a molts dels equips participants.
L’equip lituà Seks-Renars (Skoda Fabia – Rally2 kit) va ser el vencedor de la categoria. Per la seva part Munarri-Cancela, en el seu debut al volant del Swift R4lly, van aconseguir una meritòria tercera posició.

Després de mesos de sequera, la pluja va arribar en el pitjor moment.
Les previsions no deixaven opció al dubte i a més es van complir al 100%. La pluja, de forma molt generosa, va ser la protagonista durant la setmana del ral·li en la zona nord de Portugal. Els equips van haver de fer veritables jocs malabars per a mantenir la seva mecànica en la pista i evitar la gran quantitat de paranys que es van trobar al llarg del recorregut.
La segona etapa (diumenge dia 13), es va iniciar sense la presència de la pluja, però només va ser un lleuger respir. Les pistes presentaven un estat molt delicat a més, en la recta final del ral·li, va tornar la pluja. Així doncs, la incertesa per als equips que seguien en carrera es va allargar fins al final.   

Les espectaculars especials del Ral·li de FAFE, deslluïdes per la pluja.
El nou tàndem, Vinyes-”Leites”, de l’equip Suzuki Ibèrica ja va comprovar durant la jornada de reconeixement, que superar el Serras de FAFE 2022 no seria precisament un passeig. La climatologia adversa havia fet acte de presència i era previsible que el traçat es veuria afectat.
Vinyes ens comentava d’aquesta manera la seva primera impressió sobre el recorregut del ral·li: Recorregut molt trencat i amb molt de fang en les especials i a més les previsions per al dissabte (dia 12) són de pluja durant tota la jornada.
Sens dubte una llàstima, són trams cronometrats molt bonics que amb la presència del fang es compliquen molt per a nosaltres i els aficionats tampoc poden gaudir al 100% del pas dels equips participants.

El primer contacte del Swift amb les pistes peninsulars portugueses un primer avís.
Aquest primer contacte es va limitar al shakedown, és a dir a dues passades per l’especial de la zona de Lagoa tres quilòmetres i escaig.
El pilot de Suzuki ens va comentar d’aquesta manera aquest primer test amb el Swift en terres portugueses: Ha estat un primer contacte amb el Swift molt difícil. Teníem la possibilitat de fer dues passades per una especial que superava per poc els 3 km. La primera l’hem fet a ritme de reconeixement, estava molt trencat i enfangat i no volíem sortir al màxim des de l’inici. En la segona passada la intenció era marcar un bon crono i veure on estàvem respecte als rivals. Ha quedat en intent, a 500 metres de l’arribada el cotxe que ens precedia s’ha sortit de la pista i ha bloquejat el pas. Teníem l’opció de repetir, però hem decidit no continuar pel fet que l’especial cada vegada estava pitjor.

Etapa 1. “L’exigència del traçat de FAFE va en augment cada any”.
En la passada edició del Serras de FAFE, fa sis mesos més o menys, Vinyes comentava que l’experiència era de les més complicades de la seva trajectòria esportiva. L’edició 2022 de la prova, sembla que va incrementar encara més la dificultat del ral·li.

Vinyes-”Leites”, amb un ritme regular i amb l’objectiu de no arriscar, van completar el primer bucle de quatre especials en el top 20 de la classificació absoluta i en la segona plaça del ERCOpen. En aquesta categoria van poder comprovar des de la primera especial que el ritme del tàndem lituà, Seks-Renars, era impossible de seguir.
En la continuació, la dinàmica no va variar. El traçat cada vegada més complicat feia que mantenir el Swift en la pista no fos una tasca fàcil. Les pistes cada vegada més trencades no donaven una segona oportunitat en cas d’error.

El pilot de Suzuki en arribar a la Praça Velha una vegada completada la primera etapa va comentar: Crec que el que hem viscut durant el dia d’avui ha estat més dur que l’experiència de la passada edició. Hem superat una primera etapa molt dura, el Swift ha aguantat, crec que hem arribat a l’assistència amb un amortidor trencat…, Sens dubte és el mínim del qual ens podia passar veient com estaven les cronometrades.
Per a demà (dia 13), sembla que la pluja ens donarà una treva, malgrat tot veurem que sorpreses ens ofereixen les especials. Per les experiències viscudes en aquestes últimes edicions, en FAFE cal estar preparat per a qualsevol cosa.

Classificació Etapa 1:
ERCOpen.
1.  Seks-Renars (Skoda Fabia – Rally2 kit), 1h07’55.3,  2. Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R4lly S) a 4’13”9, 3. Munarri-Cancela (Suzuki Swift R4lly S) a 6’37”.5,

Etapa 2. “Acabar no ha estat fàcil”
El guió d’aquesta segona jornada de competició semblava tenir menys dificultat que el de la primera etapa. No obstant això, només va ser l’aparença, a l’hora de la veritat, sense pluja les cronometrades continuaven estant molt delicades i en la recta final, amb el líquid element apareixent de manera capritxosa, algunes especials es van convertir en veritables pistes de patinatge.

El tàndem de Suzuki, després de la primera passada per les quatre especials que configuraven el bucle d’aquesta segona etapa, van mantenir la segona plaça entre els ERCOpen i millorant posicions en la classificació escratx.
En la fase final del ral·li, les dificultats van augmentar, però Vinyes-”*Leites” van mantenir la dinàmica prevista. Van confirmar la segona plaça en la classificació de la seva categoria i es van situar en una excel·lent 14a, posició en l’absoluta.

VInyes ens comentava, d’aquesta manera, el desenllaç d’aquesta segona etapa: Encara que d’inici hem tingut millor climatologia, no ens hem pogut relaxar en cap moment. Quan semblava que tot estava sota control, la pluja ens ha recordat que encara estàvem en FAFE i que el ral·li no havia acabat. Les dues últimes especials han estat molt complicades, sobretot Lameirinha. Quan hem sortit ha deixat de ploure i la final capa de fang que estava per sobre de la pista cap a l’efecte del gel. Uffff! quin final.

Després de les dificultats superades, el pilot de Suzuki es mostrava molt satisfet: Sens dubte haig d’agrair a la gran feina que, una vegada més, ha fet l’equip que ens ha deixat en tot moment al Swift en perfectes condicions per a afrontar uns reptes molt complicats.
Excel·lent també el feeling amb el “Leites”, no havíem corregut mai junts, però estic molt content amb l’experiència.
Primera prova superada, ara toca pensar que dins de quinze dies el ERCOpen continuarà parlant portuguès, però en aquesta ocasió enmig de l’Atlàntic. Serà en una nova edició de Ral·li Açores.

Classificació Final:
ERCOpen
1.  Seks-Renars (Skoda Fabia – Rally2 kit), 2h10’09.2,  2. Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R4lly S) a 8’46”7, 3. Munarri-Cancela (Suzuki Swift R4lly S) a 10’16”.1,  

La pròxima cita (la segona del 2022), serà el 56 Ral·li Açores que es disputarà els dies 25, 26 i 27 de març a l’illa de San Miguel, organitzat pel Grupo Deportivo y Comercial.

Deixa un comentari

Previous post Cande Moreno, millor crono dels entrenaments de descens
Next post Gaig (Absolut), Montellà (CM), Gil (CM+) i De la Casa (Turismes) al podi d’Alcover