Bona primera arrencada d’Andorra en la Copa d’Europa d’atletisme

Gran primera jornada de la selecció andorrana que acaba en una fantàstica 7ena posició provisional a la classificació per equips a només 2 punts de Georgia i per davant de països amb molt potencial i número de federats molt més gran. Encapçalen la classificació els tres grans favorits: Àustria, Irlanda i Israel, que d’acabar així serien els que pujarien de categoria.

En aquestes competicions els responsables de la Federació sempre insisteixen en que el més important és que els atletes estiguin al voltant de les seves millors marques, i això és exactament el que han fet tots. Per la majoria té molt mèrit estar en les seves millors marques en una competició internacional, en un escenari tan imponent i representant el país.

Destaca per damunt de tot la victòria de Nahuel Carabaña a la prova dels 3000m obstacles amb un temps de 8:48.79 en una carrera tàctica que en tot moment ha dominat i on ha fet un canvi de ritme definitiu en els darrers 500m. També ha estat en posició de podi el Pol Moya en els 800m on ha quedat segon amb un temps de 1:49.57. Una cursa molt tàctica on el Pol ha quedat molt tancat i ha hagut de remuntar en els darrers 150m.
Finalment l’altre posició de podi l’ha aconseguit un altre dels “veterans” i referents de la selecció, el Miquel Vilchez ha quedat tercer en salt de perxa amb un salt de 4m75.

En les proves de velocitat s’han fet curses molt meritòries. En els 100m l’Alba Viñals, una de les atletes més joves de tot el campionat, ha quedat tercera de la seva sèrie amb un temps de 12.37 que representa un nou RN Sub18. El Guillem Arderiu ha guanyat la seva sèrie amb un temps de 11.06. També han estat excel·lents els atletes dels 400m. La Carlota Màlaga ha quedat segona de la seva sèrie amb un final explosiu i un temps de 58.52. I el Pau Blasi ha guanyat amb autoritat la seva sèrie fent la seva millor marca personal (MMP) a la distancia amb un temps de 48.51.

La Xènia Mourelo ha quedat vuitena a una exigent prova de 5000m amb un temps de 18:29.67. Ara li toca recuperar per la cursa de 3000m obstacles que correrà dijous.
En la prova de triple salt el Pol Herreros ha quedat catorzè amb un salt de 12m29 que és la seva millor marca de la temporada.

Finalment una menció molt especial als atletes del concursos de llançaments. Estem molt contents que formin part de la selecció i poder posar en valor la seva dedicació. A Andorra no disposem d’instal·lacions per llançaments i han d’entrenar en situacions molt precàries. Ni tan sols tenim gàbia pels llançaments de disc i el martell. En aquest escenari veure competir els nostres llançadors aquí és una alegria i una lliçó de persistència i dedicació. Avui la Maria Morató ha quedat dotzena al llançament de pes amb 7m22 i fent la seva millor marca personal. La Dolça Fajardo ha quedat dotzena en llançament de disc amb 23m84 que també és millor marca personal. La Dolça també ha competit en llançament de martell on ha quedat onzena amb 23m70 que és la seva millor marca de la temporada en aquesta disciplina. Totes dues han aportat uns punts molt valuosos per l’equip.

Text: FAA.

Foto: sportmedia.es

 

 

Deixa un comentari

Previous post Alexis Bartolomé deixa el bàsquet professional
Next post 11è lloc de Llovera – Leites a Lisboa