Bones sensacions a la “qualy” de Cardelús a Aragó

La segona jornada d’entrenaments del Gran Premi Michelin d’Aragó ha situat Xavi Cardelús a la 28ena posició de la graella de sortida de la cursa que es disputarà diumenge una hora més tard del que és habitual per evitar que les baixes temperatures puguin provocar un nombre important de caigudes.

L’andorrà, que substitueix en aquesta prova al lesionat Arón Canet a l’equip de Jorge Martinez Aspar, ha fet una volta ràpida de 1’54.542 que l’ha situat al 14è lloc de la sessió(Q1) i el 28è de la classificació combinada. El seu millor registre ha estat significativament per sota del que va aconseguir ahir i mostra que el segon dia de pilotatge amb la Speed Up ha estat positiu quant a la millora de l’adaptació a una moto que no havia pilotat i el rendiment. A més, ha baixat de mig segon el temps que va aconseguir a la cursa mundialista disputada l’any passat en aquest mateix escenari.

A la tercera sessió de lliures del matí, la seva volta ràpida de 1’54.582 ja ha significat una millora de prop d’un segon respecte el millor temps aconseguit ahir i també reduir la diferència respecte la millor volta de la categoria per deixar-la en 2.4.

Cardelús valora d’aquesta manera el que ha passat al traçat aragonès en aquesta segona jornada d’entrenaments de la seva tornada al Campionat del Món de Moto2: “En aquesta segona jornada d’entrenaments he millorat significativament la meva adaptació a la Speed Up tot i que era el segon dia que la pilotava i la mostra més clara és que m’ha costat relativament poc rebaixar d’un segon la volta ràpida que havia fet ahir i de poc més de mig el millor temps que vaig fer l’any passat en aquesta pista a la cursa del Campionat del Món ja al lliure, concretament a la segona sortida a pista amb l’asfalt no tan fred. A la sessió classificatòria esperava esgarrapar algunes dècimes de segon més, però el cert és que encara estem provant coses per adaptar la moto al meu pilotatge. L’objectiu de cara a demà és seguir progressant i mirar d’acabar el més endavant possible en aquesta tornada al Campionat del Món de Moto2. El fet de córrer a quarts de dues, farà que la pista estigui en millors condicions pel que fa a la temperatura”.

La cursa de Moto2 del Gran Premi Michelín d’Aragó es disputarà demà a partir de les 13:20, una hora més tard del que comença habitualment.

Deixa un comentari

Previous post Quatre esquiadors de la FAE donen positiu per Covid-19
Next post La Federació Andorrana de Ciclisme no rep cap candidatura per presidir-la