Caldea obrirà el 4 de juliol amb restriccions

Caldea obrirà les seves portes el pròxim 4 de juliol, després del tancament per la crisi sanitària del Coronavirus. Coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu a Andorra, l’spa termal tornarà a l’activitat incorporant un seguit de noves mesures de seguretat. En primer lloc, reobriran el Termolúdic i Orígens, els espais de majors dimensions, i aquesta reobertura parcial dels espais coincidirà també amb l’estrena de la nova llacuna panoràmica, de terra transparent, que sobrevola el riu Valira.  A principis del mes d’agost ho farà Inúu, l’espai només per a adults. Likids, l’spa d’accés exclusiu per a infants romandrà tancat tot l’estiu.

L’spa termal ha estat en contacte continu amb el Ministeri de Salut d’Andorra, i amb el seu vistiplau, activarà una sèrie de mesures extraordinàries de prevenció per garantir al màxim possible la seguretat dels clients i dels empleats. En aquest sentit, el director general de Caldea, Miguel Pedregal ha destacat que a partir de la conjuntura sanitària “hem revisat els nostres protocols d’higiene amb les autoritats sanitàries del país i ja eren extrems”. I ha afegit: “No obstant, hem reforçat encara més tots els procediments d’acord amb el context actual i segons les indicacions d’uns experts auditors en mesura d’higiene i seguretat amb l’objectiu de que els nostres clients gaudeixin d’experiència d’oci i de benestar amb la tranquil·litat de sempre”.

Pel que fa a l’equip humà, s’estan incorporant gradualment a les seves funcions habituals i, previsiblement, el mes d’agost, pràcticament totes les àrees de l’empresa estaran funcionant en plena normalitat. Per tots ells, s’ha creat una guia de recomanacions a seguir en el retorn a la feina després del tancament per la COVID-19 per garantir així la seva seguretat i la salut i es realitzaran formacions  i s’entregaran equips de protecció individual, periòdicament.

Pel que fa a les mesures, totes les instal·lacions de l’spa seran higienitzades i desinfectades de forma extrema. Caldea sempre ha seguit els protocols més intensius per a la neteja dels seus espais però, davant d’aquesta situació i, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, posarà tots els esforços per contenir la propagació del virus. En aquest tipus d’actuacions, Caldea compta amb la col·laboració d’Avança, una empresa especialitzada de neteja que actualment també ofereix els seus serveis a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. A banda, ha certificat que tots els protocols són amb la col·laboració de Preventcontrol, auditors d’higiene d’Andorra.

Quant a les aigües termals de Caldea, estan tractades amb clor i amb llum ultraviolada (UV), desinfectants d’alt espectre. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una concentració residual de clor lliure en l’aigua de les llacunes a un pH <8.0 és suficient per matar virus embolicats com els coronavirus. Caldea compta amb un sistema automàtic de testeig dels paràmetres de l’aigua que realitza mesures constants. Aquest sistema controla els nivells de clor i de PH de les aigües i injecta la quantitat necessària de clor i de regulador de PH, a fi que els paràmetres siguin els correctes per la salut, tot respectant la normativa oficial i garantint sempre la millor qualitat de l’aigua. La desinfecció per llum UV amplia l’espectre d’eficàcia considerablement enfront d’altres bacteris, fongs i virus, incloent-hi el coronavirus SARS-CoV-2. A més, gràcies al filtrat continu que s’aplica, l’aigua de les llacunes és nova cada dia.

Les noves normes inclouen també el rentat constant de mans amb gel hidroalcohòlic que els clients trobaran en dispensadors automàtics, la dutxa obligatòria amb sabó per accedir a la zona de banys termals i l’obligatorietat d’utilitzar mascareta en tots els espais comuns, fins arribar als vestidors.

D’altra banda, Caldea reduirà l’aforament a un 30% de la capacitat total per mantenir la distància de seguretat entre persones i col·locarà elements de senyalització per informar als visitants de totes les normes d’ús.  Per tal d’assegurar la limitació de l’aforament, recomanarà la reserva anticipada d’entrades amb data i hora exacta de la visita. La reserva d’entrades estarà disponible al web de Caldea i a través d’agències autoritzades.

Reobertura de la frontera espanyola

L’spa Caldea no és l’únic que es prepara per reobrir les seves portes. Amb la reobertura imminent de fronteres amb Espanya, el Principat d’Andorra també preveu acollir de nou turistes espanyols a partir del mes de juliol, reobrint paulatinament hotels. La major part de restaurants, botigues, centres d’oci i grans superfícies comercials ja estan obertes seguint totes les mesures de prevenció i indicacions del Govern i donant servei tant a residents com als turistes francesos que han estat entrant al país des de l’1 de juny.

Deixa un comentari

Previous post Neix el primer campus de la federació d’handbol
Next post El Morabanc acaba amb 0 d’energia i perd 74-90