Campions de la Lliga Catalana !!

Final d’infart on la moneda ha sortit cara, o és el que és el mateix favorable al Morabanc Andorra. Podia haver sortit creu i favorable al FC Barcelona, però la lluita i la fe dels homes que entrena Ibon Navarro ha pogut fins i tot amb les baixes d’Oriol Paulí i David Jélinek i en el darrer quart de Badja Sy per acabar guanyant la final davant el Barça 84-85. El millor equip d’Europa ha caigut a casa seva, sense públic això sí, en el que és el primer títol de la temporada com és la Lliga Catalana, segona vegada que guanya el Morabanc Andorra.

El partit ha estat igualat durant els quaranta minuts. Tot i que els blaugranes s’han posat per davant amb una màxima de set punts, en el primer quart, els del Principat han treballat fort per reduir les diferències i fins i tot per posar-se per davant. El marcador assenyalava diferències mínimes que voltaven dels 3 a 5 punts dels culers a 1-3 dels andorrans. Al descans i amb un triple del gran Nick Calathes, el Barça marxava tres punts amunt en el marcador.

La represa, la intensitat defensiva ha seguit i això ha fet que els blaugranes no es trobessin del tot còmodes en el partit. Com sempre, hi havia un home que anava a la seva, per talent i qualitat Niko Mirotic que feia i desfeia pel seu equip, tot i que no era suficient. Per la banda tricolor, Jeremy Senglin agafava les regnes de l’equip, una mica per treure’s el mal partit fet a semifinals davant la Penya. Ibon Navarro li havia dit que volia que agafés protagonisme i ell, sense por ho ha fet. Els seus triples han donat vida a un Morabanc que ha estat a punt del KO en el darrer quart quan el Barça ha marxat de 8. Aquí ha sortit l’orgull de l’equip d’Andorra. No ha deixat de creure en ell mateix, des de la defensa. I mentre els culers feien la seva individualment, els del Principat donaven una lliçó de jugar en equip, per acabar sumant la seva segona lliga catalana del palmarès, guanyant al Barça al Palau 84-85.