Cande Moreno, 21ª i primera andorrana en entrar al top30 a la Copa del Món de descens

Cande Moreno ha trencat motlles. Avui, l’esquiadora andorrana s’ha convertit en la primera andorrana en aconseguir entrar al top30 en una Copa del Món de velocitat. I no només això, sinó que Moreno ha estat la 21ª a la cursa de descens de St. Moritz (Suïssa), el que suposa 10 punts WC per a ella. Un gran resultat per a un gran treball d’equip que inclou a l’staff encapçalat per Dejan Poljansek, amb Pablo Vallina i el fisio Elia Villa.

Moreno ha assolit la 21ª posició amb una baixada molt intensa. Al primer parcial se situava amb el 12è temps amb +0.12, mentre que en el segon era el 15è crono amb +0.80, mentre que al tercer intermig era el 29è crono amb +0.77. Al final, l’andorrana se situava, però, 21ª a l’arribada, amb un crono de 1.11.48, a 2.08 de la guanyadora, la italiana Elena Curtoni (1.09.40). El temps de tall dels punts (30ª plaça) es quedava a  +2.41 de Curtoni, i amb Moreno dins dels punts de Copa d’Europa.

Els seus primers punts WC

Amb aquesta 21ª posició, Moreno suma 10 punts de Copa del Món -se situa 35ª en la general de descens-, els seus primers punts d’aquesta temporada i de sempre. Fins ara, el seu millor resultat en Copa del Món de velocitat havia estat la 32ª posició de Lake Louise del passat 3 de desembre, quan a més es va quedar a només 0.04 mil·lèsimes dels punts. Abans, havia estat 40ª al descens del desembre del 2021 també a Lake Louise, i 44ª el passat mes de febrer a Crans Montana, també en descens de Copa del Món.

Treball d’equip

El resultat d’avui a St. Moritz aporta una gran dosi de motivació a tot l’equip andorrà, format per Cande Moreno però també per l’staff tècnic, amb Dejan Poljansek i Pablo Vallina com és habitual, però també en aquesta ocasió amb el fisioterapeuta Elia Villa. També demostra la bona feina que ha estat fent l’equip durant els últims mesos i el treball que els últims anys s’ha dut a terme amb la carrera esportiva de Cande Moreno, que ha demostrat en moltes carreres que té el nivell per estar entre les millors. Aquesta 21ª plaça al descens de St. Moritz ho demostra.

Cande Moreno, esquiadora: “Estic molt contenta per la carrera d’avui. És un resultat que no ens esperàvem, portava dos entrenaments una mica complicats, que no estava esquiant al nivell que volia, però avui era un dia complicat, amb poca visibilitat i condicions una mica difícils i ha sigut una carrera més curta perquè han baixat la sortida i he sabut aprofitar l’oportunitat per acabar amb un súper bon resultat. Pels dies que ve em queda demà un altre descens i diumenge un supergegant, així que estem molt motivats”.

Foto: Alain Grosclaude/Agence Zoom.

 

Deixa un comentari

Previous post Patrick Pelegrina aconsegueix el bronze en els Campionats d’Espanya absolut en el 50 braça
Next post Pal Arinsal amplia l’àrea esquiable de cara a aquest cap de setmana