Cara i creu pels pilots andorrans a la Pujada al Fitó

El pilot de l’ACA Esport, que compta amb el suport del programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Raül Ferré (Silver Car CS) va estar en el podi final (2a posició) de la categoria II del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM), en la 49a Pujada Internacional al Fito.

Per la seva part Edgar Montellà (Silver Car S3), va aconseguir la 4a plaça en la categoria III.

La pujada, que té el seu nucli central en Arriondas (Astúries), va donar el tret de sortida al CEM, a més de ser vàlida per a l’europeu de l’especialitat.

Gerard de la Casa que debutava als comandaments del Ford Festa ST, no va tenir el seu millor cap de setmana en terres asturianes. En la primera pujada vàlida per a la classificació final va patir una espectacular sortida de carretera que el va obligar a passar per l’Hospital d’Arriondas (canell dret trencat) i en conseqüència va haver de deixar per a una millor ocasió la seva lluita per una posició d’honor en la Pujada al Fito.

En el Campionat d’Europa, absent Simone Faggioli, Christian Merli clar vencedor. Ferré cinquè.

Raül Ferré (Silver Car CS) va ser l’únic representant en les classificacions finals de la 49a Pujada Internacional al Fito, entre els pilots que disputaven l’europeu de l’especialitat.

El pilot de Silver Car es va situar entre els cinc millors de la categoria II i tercer de classe (CN-SC).

En aquesta ocasió, el duel tan esperat entre Faggioli i Merli no es va poder dur a terme a causa d’una indisposició física del pilot italià que el va obligar a deixar l’escenari de la pujada després de la primera jornada.

Javi Villa (BRC BR53) i el pilot francès, Sebastien Petit (Nova NP01-2), van acompanyar a un Christian Merli (Osella FA30) molt superior, en el podi la categoria II, del certamen europeu.

Al Principat d’Astúries, la pluja protagonista.

Com de costum, la pluja estava “convidada” a l’esdeveniment i no va faltar a la cita, encara que també és cert que no ho va fer ni amb la intensitat ni amb la insistència que marcaven les previsions, sobretot, durant la jornada del dissabte.

Així doncs les pujades d’aquesta primera jornada es van disputar amb l’asfalt, més o menys, mullat, circumstància que va provocar inquietud al parc d’assistència i més d’un esglai als participants mentre completaven les diferents mànegues.

No va millorar la situació durant el diumenge. Va estar plovent en l’escenari de la prova fins abans d’iniciar la competició així doncs, l’asfalt continuava sent una dificultat afegida per als equips que van continuar competint durant aquesta segona jornada. L’asfalt es va anar assecant a mesura que avançava el dia, però va continuar lliscant molt.

Els equips que tenen el Campionat d’Espanya de Muntanya com a objectiu de la temporada 2021, s’hauran de desplaçar a les Illes Canàries, en concret a Tenerife, per a participar en el segon acte del certamen. La 12a Pujada a Guia de Isora es disputarà el primer cap de setmana de Juny (dies 5 i 6), prova organitzada per l’Escuderia Tance Isora Motorsport i amb la localitat que dóna nom a la pujada (Guia de Isora) com a centre d’operacions de l’esdeveniment.

Previous post Bona actuació del andorrans en el nacional de patinatge sobre gel
Next post Arnau Graslaub cinquè a només 9 dècimes del podi a la Copa de Portugal de Boticas