Cardelús 21è a Motorland

Xavi Cardelús s’ha classificat 21è al Gran Premi d’Aragó que ha disputat aquest diumenge a Motorland com a wild-card en una cursa marcada per les altes temperatures que combinades amb els neumàtics i la pujada de pressió al seu interior, ha esdevingut una prova de supervivència en la qual el més complicat era mantenir-se sobre la moto i evitar anar per terra.

L’andorrà, que sortia des de la 11ena línia de la graella de sortida, ha superat dos pilots a la primera volta i, a partir d’aquest moment ha estat girant amb John Mcphee que l’ha superat per una sola dècima a la ratlla d’arribada.

Al principi de cursa, el pilot de l’equip Promoracing ha marcat la seva volta ràpida amb un registre de 1’54.820, tant sols poc més de tres dècimes més lent que el temps que va aconseguir a l’entrenament classificatori amb neumàtic més tou. Aquesta dada, mostra que aquest diumenge ha tornat a fer un petit pas endavant en les seves prestacions.

Cardelús valora d’aquesta manera el que ha passat a la cursa: “Com a classificació, la 21ena posició és positiva, però, tal com he dit des del començament, en aquesta cursa no era del tot transcendent. He mirat de ser el màxim competitiu possible en unes condicions difícils perquè a partir de la primera meitat de la cursa, el comportament dels neumàtics, sobretot el de davant, ha canviat molt ja que les altes temperatures han fet augmentar molt la pressió interna. Una clara mostra d’això són les moltes caigudes que hi ha hagut. He tingut molt clar a partir d’aquell moment que acabar la cursa era la prioritat i així ho he fet. El meu equip ha tornat a fer un gran treball aquest cap de setmana, hem anat millorant  i els problemes han vingut pel rendiment del motor. Tot el cap de setmana ens ha donat un rendiment baix. La meva moto era la més lenta, concretament 10 Km/hora més lenta que la més ràpida de la categoria i això m’ha impedit estar un pel més endavant. Malgrat això l’experiència ha estat positiva i estem satisfets del nostre treball perquè el tema del motor no estava a les nostres mans”.

El pilot andorrà disputarà el pròxim cap de setmana al circuit de Misano les dues últimes curses de la Copa del Món FIM Enel de MotoE.

 

Deixa un comentari

Previous post Andorra té ganes de bàsquet ACB i omplir la Bombonera
Next post Èxit de la Copa Catalana d’XCO i DHI de Vallnord – Pal Arinsal