Cardelús finalitza cinquè la darrera cursa de l’europeu de Moto2

L’última cursa de la temporada del Moto2 European Championship disputada aquest diumenge al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana, ha posat el punt final a la competició en aquesta categoria amb Xavi Cardelús obtenint una cinquena posició.

El pilot andorrà, que sortia des de la quarta posició a la segona fila de la graella, ha passat vuitè a la primera volta i, a la segona ja s’ha situat setè tot i que s’ha quedat en un grup amb altres tres pilots que cedia algunes dècimes volta rere volta respecte els quatre primer classificats. A la setena volta ha recuperat un lloc més i, una volta després ja era cinquè.

Un cop que s’ha posat al capdavant del grup, ha començat a distanciar-se dels seus perseguidors al llarg de la segona meitat de la cursa, però, finalment, no ha pogut atrapar el seu company d’equip Niki Tuuli que ocupava el quart lloc després de quedar-se despenjat del grup que encapçalava la prova. A la classificació final del Campionat, el pilot de l’equip Stylobike ha ocupat la sisena posició amb 87 punts, a onze del cinquè lloc.

Cardelús explica d’aquesta manera el que ha passat avui a València: “a la primera frenada de la cursa d’avui gairebé m’he hagut de sortir de pista per esquivar pilots que s’han obert força i això ha estat força important ja que m’he quedat al segon grup i m’ha costat algunes voltes superar Norrodin. Quan ho he fet, el grup dels quatre primers ja s’havia distanciat un bon grapat de segons. Malgrat això, he mirat de fer un ritme constant per recuperar el màxim de temps possible i això m’ha servit per distanciar-me dels meus perseguidors. El cinquè lloc és un bon resultat; de fet tot el que sigui un Top5 és satisfactori, però potser, amb una millor sortida hauria tingut opció de tornar a quedar avui per davant del meu company Niki Tuuli, tal com va passar ahir. Quan a la sisena posició final del Campionat, crec  que sense l’avaria de Portugal i l’incident de Jerez, podria haver estat potser cinquè i a prop del quart, però això és el de menys. El més important és que hem progressat i en fet una última part del Campionat a un molt bon nivell. Vull donar gràcies a l’equip per la bona feina d’aquest any”.

Deixa un comentari

Previous post El Morabanc – Casademont, suspès
Next post Jiménez Kasintseva perd la final de Villena en el tie brak del tercer set