Cardelús ha fet 6 proves en un mes

Aquesta atípica i compacta temporada a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha començat d’una manera molt intensa per Xavi Cardelús ja que, en menys d’un mes ha disputat 6 curses en dues categories diferents (Moto2 i MotoE) i sense temps de descans.

Després de les 4 primeres del Moto2 European Championship, l’Andorrà ocupa la 6ª posició amb 31 punts amb un balanç de dues cinquenes posicions, un setè lloc i una retirada per problemes mecànics. A la Enel MotoE World Cup, està classificat al 13è lloc havent acumulat una 10ena i una 14ena posició.

Ha estat una posada en marxa que ha començat amb retard a causa de la pandèmia, però ha estat molt intensa: “El 26 de juny vaig pujar per primer cop a la Kalex de Moto2 i des d’aleshores fins el 26 de juliol, no vaig tenir descans. Als dos entrenaments de pretemporada als circuits de Portimao y Estoril, van seguir dues setmanes de competició amb dues curses de Moto2 a cadascú d’aquests dos circuits i després me’n vaig anar a Jerez on vagi disputar les dues primeres curses de MotoE en dos caps de setmana consecutius. El ritme ha estat esgotador, però les circumstàncies manen i no es pot fer res mes. Entre els entrenaments, les curses i els viatges he tingut 5 dies de descans. Ha estat una situació que no havia viscut mai, però el repte de disputar dos campionats en una mateixa temporada s’ho val i ho he afrontat amb la major intensitat i concentració possible i, sobretot, amb una bon estat de forma física perquè hem pilotat al llarg de moltes hores, entre els entrenaments i les curses”.

La transició de la Kalex de Moto2 a la Energica de MotoE ha estat el repte més important per Cardelús: “Vaig arribar a Jerez per córrer amb la MotoE després de quatre curses i 12 dies d’entrenament amb la Kalex de Moto2. Pujar a la moto elèctrica després de la intensa activitat amb la 600, va ser un pel complicat al principi perquè el pilotatge de les dues motos, no te res a veure, el comportament i el pes d’ambdues són molt diferents i els primers entrenaments de Jerez amb la MotoE, va tocar canviar moltes coses de la meva manera de pilotar per poder treure el màxim partit de la moto elèctrica i a la primera cursa, crec que això es va notar”.

A l’hora de fer balanç de la seva trajectòria inicial a l’Europeu de Moto2 on participa amb l’Stylobike Team, el pilot andorrà es mostra satisfet: “Les coses no han anat malament en la posada en marxa d’aquesta categoria. Els dos 5ens llocs són bons resultats i sense el trencament del motor a la primera de les dues curses de Portimao, estaria més ben classificat al Campionat, però malgrat això, estic força content. En tot cas, el que crec que cal millorar són les sortides, perquè tant a Estoril com Portimao, vaig fe un ritme de cursa per poder estar lluitant pel podi, però a les dues o tres primeres voltes havia perdut opcions per no afinar més a la sortida. Se que, al marge de Montella i Tuuli, que han començat molt forts, puc estar al nivell dels altres pilots de l categoria i aquest ha de ser l’objectiu: d’entrada estar sempre en el Top5 i tocar podi quan tingui l’oportunitat”. 

A la categoria de MotoE, la situació ha estat diferent tenint en compte la seva estrena amb les motos elèctriques de l’equip Avintia Esponsorama Racing i el que això comporta en termes d’adaptació a un estil de pilotatge totalment diferent: “La categoria de MotoE és totalment diferent. El fet de jugar-te la classificació per la graella a una sola volta, que les curses siguin força curtes per evitar que les motos baixin de rendiment, el comportament dels neumàtics i la inèrcia a les frenades amb un conjunt molt pesant, i, a més, sortir totalment en silenci mentre esperes que s’apagui el semàfor perquè el motor no fa cap soroll, són dificultats afegides a les que no estava acostumat, però crec que el balanç de les dues primeres proves és bo tot i que encara podria ser millor i ho serà a mida que avanci la temporada, tingui la moto molt més per la mà i m’adapti més be a la intensitat de la classificació i les curses. Crec que el Top10 és un objectiu obligat i, a partir d’aquí, estar el més endavant possible. Malgrat tot, en aquesta categoria hi ha variables que poden incidir molt directament als resultats”.

La pròxima cita de Cardelús amb la competició serà a Jerez per disputar dues curses del Moto2 European Championship els dies 29 i 30 d’Agost. Amb la MotoE, no competirà fins el 13 de Setembre al circuit de Misano.

Deixa un comentari

Previous post Albert Jorquera dirigeix el primer entrenament del Vallbanc FC Santa Coloma
Next post El CV Encamp ja coneix el seu calendari de lliga