La jornada d’entrenaments classificatoris disputada aquest divendres al circuit de Jerez per definir les posicions de les graelles de sortida de les curses de dissabte i diumenge no ha estat del tot senzilla pel Xavi Cardelús que sortirà des de la tercera fila després d’haver-se classificat 12è.

L’andorrà havia de millorar les seves sensacions al llarg d’aquesta jornada per poder aconseguir el millor registre possible, però a la primera no ha estat possible ja que els pilots de la categoria de Moto2 han sortit a pista a les 9 del matí i l’asfalt havia baixat uns 15 graus de temperatura. Dels 35 a 40 d’ahir a la mateixa hora, havia passat als 25. Aquesta circumstància a incidit directament en el comportament dels neumàtics. La volta ràpida ha estat de 1:45.274.

A la segona sessió, el panorama ha canviat i ja a la primera sortida a pista, el pilot de l’Stylobike Team ha marcat un 1:44.590 que millorava en 4 dècimes la seva volta ràpida d’ahir tot i que això no ha estat del tot suficient per garantir la seva presència a la segona fila de la graella.

Cardelús valora el que ha passat en aquests entrenaments classificatoris: “Avui les coses no han acabat d’anar del tot com m’esperava a les sessions classificatòries tot i que he anat millorant els temps i també ho han fet les sensacions sobre la moto. Necessitava acabar de sentir-me a gust sobre la moto i a la primera sessió, la diferencia de temperatura de l’asfalt no ens ha ajudat gens perquè ha incidit molt en el comportament dels neumàtics. A la segona, amb més temperatura, la cosa ja ha anat diferent d’entrada, però no ha estat del tot suficient per poder classificar-me entre els sis primers i demà i diumenge tocarà sortir be i recuperar posicions a les primeres voltes per optar al Top5. Per la suma dels millors parcials, podria haver rodat en 43 alts, però no ha acabat de sortir una volta bona, a la segona sessió en part, pel vent que s’ha aixecat en algunes zones. Demà tocarà estar molt atent a la sortida i marcar un ritme constant que em permeti remuntar”.

 Dissabte es disputarà la primera de les dues curses del cap de setmana. Està programada a 17 voltes i començarà a les 12:00.

Deixa un comentari

Previous post Luís Blanco, la tercera renovació del FC Santa Coloma
Next post La Purito es cancel·la