Cardelús sortirà 4t a la cursa de MotoE de LeMans

Xavi Cardelús sortirà demà des de la 4ª posició a la segona prova de la Copa del Món FIM Enel de MotoE que aquest cap de setmana es disputa dins del programa del Gran Premi de França al circuit de Le Mans.

La E-Pole disputada aquesta tarda, ha estat diferent  totes les que s’han fet fins ara des que va néixer la categoria de les motos elèctriques. A l’hora de començar l lluita per obtenir una bona posició a la graella de sortida de la cursa de demà, queia un autèntic diluvi sobre Le Mans que, amb bon criteri, ha fet canviar el sistema de classificació. Direcció de cursa ha decidit fer una sessió de 12 minuts amb tots els pilots en pista en comptes de l’habitual lluita individual contra el cronòmetre d’aquesta categoria. Fins i tot, la sessió ha arribat a començar dues vegades, perquè a la primera, la pista estava en un estat impracticable.

El pilot de l’Avintia Esponsorama Racing ha estat en tot moment entre les 6 millors en moll per acabar 4art en el dia del seu aniversari perquè han cancel·lat algunes voltes de rivals perquè no han tallat quan hi havia bandera groga a pista a causa de diferents caigudes. Al matí, amb la pista seca i al tercer entrenament lliure, Cardelús havia pogut millorar en dues dècimes el seu temps d’ahir amb una volta ràpida de 1’45.557.

L’andorrà valora en aquests termes la posició que ocuparà a la graella de sortida de la cursa de demà: “Hem fet una classificació inèdita a causa de la pluja i tot i el quart lloc final en moll, m’ha quedat un cert regust agredolç perquè encara podia haver arriscat un pel més de saber quina era l’última volta vàlida i de no haver tingut la caiguda just davant d’un pilot a l’últim revolt del circuit que m’ha restat unes dècimes quan estava millorant els meus temps a cada pas de la ratlla d’arribada. Sortir des de la segona fila de la graella, ja és prou satisfactori. Són les circumstàncies propiciades per la pluja torrencial que ha caigut aquesta tarda sobre Le Mans. Al matí he pogut millorar un xic els meus temps en sec i hem fet alguns ajustos a la suspensió del davant que espero que siguin útils de cara a la cursa. Demà, segurament, tornarà tocar mirar al cel, però, com les condicions seran les mateixes per a tothom, caldrà esforçar-se al màxim començant per fer una bona sortida i evitar ensurts a la ziga-zaga”.

 Finalment hi ha hagut canvi als horaris i la cursa de MotoE ha estat programada, finalment per a les 15:30. Està programada a 8 voltes.

Xavi Cardelus, MotoE, French MotoGP, 15 May 2021

Deixa un comentari

Previous post Andorra guanya a Espanya, en el “qualifier” dels Skills i es jugarà amb Luxemburg el pas al Mundial
Next post Èxit de la Copa de Govern de judo