Cardelús entra al Top10 del GP d’Andalusia de Moto-E

La participació de Xavi Cardelús en el Gran Premi Red Bull d’Andalusia, segona cursa de la Enel MotoE World Cup, s’ha saldat aquest diumenge amb una desena posició que fa que tingui un total de 8 punts i ocupi la 13a posició general d la classificació.

El pilot del  Avintia Esponsorama Racing havia cedit tres posicions en arribar a la primera frenada a causa de la seva poca experiència en sortir amb la moto elèctrica. Al llarg de la primera volta, ha recuperar terreny malgrat que un incident protagonitzat per Marcon i Zacone li ha fet perdre el contacte amb el grup principal i li ha impedit mantenir el ritme d’aquest grup aprofitant les aspiracions que, en aquesta categoria, són molt importants atesa la igualtat en el potencial de les motos.

Al llarg de la segona meitat de la cursa, a l’andorrà li ha costat un pel mantenir el ritme per acabar a la desena posició que suposa la seva primera entrada al Top10 de la categoria en la segona cursa que disputa amb la Enérgica elèctrica. La seva volta ràpida de 1’49.003 ha estat tres dècimes millor que la de qualificació feta dissabte a la E-Pole. Cardelús suma ara 8 punts a la classificació provisional del Campionat i ocupa la 13ª posició.

Només finalitzar la cursa, Xavi Cardelús explicava que  “entrar per primera vegada en el Top10 d’aquesta categoria és un nou pas endavant en la meva adaptació al pilotatge d’aquestes motos de comportament força diferent a les que estic acostumat a pilotar. No he acabat de sortir del tot be malgrat que tampoc he fet una sortida dolenta, però he perdut algun lloc a la recta de sortida. Després he mirat de mantenir-me al grup principal tot i que la caiguda que hi ha hagut al principi m’ha fet perdre alguns metres que han acabat sent molt importants per haver obtingut un millor resultat. Malgrat això, la desena posició, la meva volta ràpida en cursa i, sobretot, l’evolució de tot el cap de setmana on he estat millorant els meus temps cada vegada que sortia a pista i he tret cada vegada més potencial de la meva moto, han estat molt positius i tant el meu equip com jo, estem satisfets. Hem fet un bon treball.”

La pròxima cita d’aquesta Copa del Món reservada a les motos elèctriques, es disputarà el 13 de setembre al circuit de Misano. Abans però, l’andorrà tornarà a competir, però en aquesta ocasió al Moto2 European Championship a les curses programades al circuit de Jerez els dies 29 i 30 d’Agost.

Deixa un comentari

Previous post Ludo i Bessone fitxen per l’Inter
Next post Rosa Gili rep el trofeu de CAMPIONS