El pròxim cap de setmana, 2 i 3 d’abril, es disputarà la primera cursa del Campionat de França de Muntanya absolut, la ‘Course de Côte de Bagnols-Sabran’ (ASA Rhône-Cèze). Un mes més tard, els dies 14-15 de maig arrencarà el Campionat de França de Muntanya 2a Divisió amb la ‘Course de Côte des Teurses de Thèreval Agneaux’ (ASA du Bocage, Normandie). En el calendari d’aquest últim campionat hi ha la Pujada Arinsal, que organitzarà ACA Esportiva els dies 18 i 19 de juny.

Aquests dos campionats francesos de muntanya són possiblement els més importants en el context internacional i compten amb un gran nombre de seguidors, a més dels millors pilots i màquines participants. El nacional francès absolut consta de 12 curses, mentre que en el de 2a Divisió les proves puntuables són 8, la quarta d’elles la Pujada Arinsal.

L’andorrana serà la primera competició de velocitat que organitzi ACA Esportiva l’any 2022, prova que també puntuarà per a la ‘Ligue du Sport Automobile Occitanie Méditerranée’, campionat per al qual són puntuables les curses de muntanya i d’altres especialitats del sud-est de França.

El Campionat de França de Muntanya 2a Divisió està reservat als vehicles Sport (Sèrie A) i de Producció (Sèrie B) i són habituals bones llistes de màquines que podrien perfectament competir en el campionat de 1a divisió.

Arinsal tornarà a ser una pujada decisiva
Tal com les temporades anteriors, la Pujada Arinsal es disputarà en els 4 km més tècnics de la carretera CS-520 a l’estació d’esquí d’Arinsal (Vallnord Pal Arinsal), en concret entre les fites 0,300 i 4,300. El punt d’arribada està situat a 1.907 metres sobre el nivell de la mar, un dels de més altura del campionat gal.

El dissabte dia 18 de juny es faran els entrenaments i la 1a pujada de cursa, mentre que el diumenge dia 19 se celebrarà la segona sessió d’entrenaments i la 2a i 3a pujades de cursa. La base administrativa de la competició estarà situada a l’Ushuaia Mountain Hotel, establiment situat just davant del punt de sortida de la competició.

Com en les tres edicions disputades fins ara, ACA Esportiva oferirà a tots els participants i espectadors la màxima comoditat possible. Tant per a uns com per als altres estarà en funcionament –i per al seu ús exclusiu– el telecadira ‘Josep Serra’ que connecta el punt de sortida amb el d’arribada, un transport pràctic i original per a tots i que, a més, ofereix una visió paisatgística excepcional.

Foto: Josep Maria Montaner.

Deixa un comentari

Previous post Biel Casas guanya la final aleví del Torneig Planet Andorra
Next post Els partits implicats de la darrera jornada de la fase regular de la Lliga Multisegur, diumenge a les 12