Conveni entre la FAE i l’Agora International School Andorra

Aquest dimecres ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració entre la FAE i l’Agora International School Andorra. L’acte s’ha celebrat a l’Agora International School situat al Poliesportiu de l’Aldosa, amb la presència del president de la FAE, Pepi Pintat, la directora d’Agora, Clara Pintat, a més de Carlos Vela, cap del departament d’esport/estudi d’Agora, Carles Visa, gerent de la FAE, i Meritxell Santuré, en representació de tots els esquí clubs d’Andorra.

La FAE, amb aquesta col·laboració, afegeix Agora International School Andorra dintre del sistema per poder combinar l’estudi amb la pràctica de l’esquí. Segons Carles Visa, gerent de la Federació: “El nostre programa d’esquí de base és el que tenim amb l’Escola Andorrana, però és cert que hi ha corredors andorrans que opten per un altre sistema educatiu que el que ofereix l’Escola Andorrana, i és per això que tenim d’altres convenis, sempre i quan el programa esportiu s’adapti un poc al funcionament de l’Andorrana, perquè si no per nosaltres logísticament seria molt complicat. Tenim d’altres nens d’altres sistemes, com podria ser el Lycée o la pròpia Agora”. Sobre aquest projecte, Visa ha destacat que a la FAE l’agrada perquè “és un atractiu més que pot oferir el nostre país per atreure gent, en aquest cas alumnes, esportistes, famílies, i que d’alguna manera també ens ajuda a posicionar Andorra a nivell internacional”.

La col·laboració de la FAE serà en la part esportiva, ja que la part acadèmica i de residència correspon a Agora. “Nosaltres col·laborem en tota la gestió de la part esportiva, de manera que oferim les nostres estructures esportives, dels diferents equips, no d’equips nacionals, però sí dels equips base, de clubs i de l’EEBE, per donar suport als alumnes que s’inscriguin en aquest programa que anirà des de l’inici del curs fins al final”, ha afirmat Visa.

Per poder oferir aquest servei, Agora s’ha adaptat al sistema, i ara, una vegada adaptat, el funcionament és l’habitual: a la part seca, de tardor, es faran els entrenaments físics juntament amb les estades de neu, i a la part d’hivern, els tres dies que es va a esquiar entre setmana, més els festius, i evidentment el treball que es concentrarà en neu. En contrapartida d’aquesta col·laboració, la FAE rebrà una ajuda “que vindrà molt bé per millorar estructures i funcionament”, ha afirmat Visa, que assegura: “Estem molt contents per aquesta col·laboració que ja existeix en altres països, en els quals hi ha altres escoles que col·laboren amb la FSS (Federació Francesa), també a Àustria, i esperem que el projecte vagi molt bé i que sigui una eina més per posicionar la neu d’Andorra”.

Clara Pintat, directora d’Agora, ha destacat per la seva part que el centre educatiu ja compta amb un programa d’Esports Estudis. “Aquest programa permet als alumnes poder fer la tecnificació esportiva, acompanyada d’una formació acadèmica efectiva i estructurada”, ha explicat Pintat. Amb la signatura del conveni amb la FAE, i gràcies a la certificació de batxillerat internacional i a la residència d’estudiants, “es podran captar esquiadors d’arreu del món, que vinguin a tecnificar amb la FAE i que puguin cursar els seus estudis internacionals a Agora i estar i viure a la residència d’estudiants”.

Per la seva part, Carlos Vela, cap del departament d’esport/estudi d’Agora, ha destacat el treball per personalitzar horaris: “Tractem de coordinar-ho tot. Fa vint anys que vam començar, tenim un gran nombre d’esportistes de diferents esports, i es tracta de conciliar estudis i esport, sigui d’on sigui el col·legi de procedència”.

Agora és una escola privada que compta amb 320 alumnes, amb un claustre de professors internacionals i un total de 35 nacionalitats. El seu projecte educatiu es basa en quatre grans pilars: excel·lència acadèmica, la preparació global amb el batxillerat internacional, l’educació en valors i ser més que una escola: anar més enllà que l’academicisme, amb l’art, la música i l’esport com a punts claus.

Deixa un comentari

Previous post El CV Encamp continua tancant la plantilla
Next post Haukur Helgi Palsson, nou jugador del Morabanc Andorra