De la Casa segon en turismes i Porté tercer a CM, a la Pujada a Gironella

El pilot de Gedith Center es va situar, una vegada més, en la segona posició de la seva categoria en un dels traçats mítics del certamen català. En el retorn a la competició, després de superar el període de vacances, Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) va començar la part decisiva de la temporada en el segon graò del podi de Turismes de la XXXIV Pujada Gironella – Casserres, cinquena prova vàlida per al Campionat de Catalunya de l’especialitat. A Gironella, el pilot andorrà no va poder amb la potència del Porsche de Jordi Gaig, que va ser el més ràpid de la categoria Turismes.

Molta calor i les cinc pujades es van disputar el diumenge (dia 10)
La climatologia que van haver de suportar els presents en els 6 km de la pujada va ser molt dura. Les ombres que, per sort, són abundants en la zona boscosa per on discorre la pujada van ajudar a aguantar una temperatura que en molts moments va estar per sobre dels 30°, no va ser fàcil.

Les altes temperatures també van afectar els pilots i mecàniques que van disputar un meeting que els va mantenir en tensió més de 7 hores, des que es va iniciar fins lliurament de trofeus.

Com és habitual en el certamen català els organitzadors (Escuderia Gironella) van programar cinc pujades, tres d’entrenaments i dos de carrera. La millor de cada pilot de les dues de carrera era la que es tenia en compte per a la classificació final.

La Pujada sa Cala – Illa d’Eivissa, organitzada per l’Automòbil Club d’Eivissa i Formentera, es disputarà els dies 14 i 15 d’octubre.

Ian Porté (Silver Car S2), pilot del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACACLUB, va arrodonir una excel·lent actuació en el retorn a la competició, una vegada acabat el període estival. Porté va pujar a la tercera plaça del podi de la categoria CM i a tan sols 7 dècimes d’una segona posició que en molts instants de la matinal va tenir al seu abast. 

Després d’Alp, el programa horari de la pujada va tornar a la normalitat. Calor insuportable.
El programa horari proposat pels membres de l’Escuderia Gironella tenia previst iniciar la competició a les 9.30 hores del diumenge (dia 10) i fins que es donessin per finalitzades les cinc mànegues (tres d’entrenament i dues vàlides per a la classificació final) que de manera habitual es disputen en els meetings del certamen català.

També seguint el reglament del català de l’especialitat, el millor crono de les dues últimes pujades del dia, és el que es veu reflectit en la classificació final. La intensa calor, amb temperatures que van superar els 30° en les hores centrals del dia, va ser la dificultat atípica que van haver de superar els que van assistir in-situ a la cita de la comarca del Bergadá. A favor seu van tenir la gran quantitat d’ombres que hi ha en la zona boscosa per la qual passa el traçat de la prova.

Ian Porté molt inspirat des de l’inici.
El jove pilot de l’ACACLUB i el seu equip van fer un excel·lent treball a Gironella. De la pujada inicial, que podríem catalogar de reconeixement amb el cotxe de competició (3’20”194) fins a la tercera i última d’entrenaments (3’07”776) la millora va ser espectacular.

Arribava el moment de la veritat i la incògnita era veure si Porté podria seguir la progressió o havia arribat al límit.
En la primera pujada de carrera el jove pilot de l’ACACLUB encara tenia algun segon guardat (3’05”961) que li assegurava una posició de podi.

Dins de quinze dies, en concret el dia 15 d’octubre, Ian Porté i el seu equip tindran ocasió de seguir una progressió, que va començar a principis de temporada. L’escenari, en aquest cas, serà el de la Pujada a Ullastrell.

Deixa un comentari

Previous post Felipe dos Anjos ja s’entrena amb el Morabanc Andorra
Next post Àxel Esteve tercer a Cardrona (Nova Zelanda)

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint