De l’avinguda de 12 carrils a una carretera secundària

Hi ha situacions en les que no es vol veure ningú. Son aquelles que creus que posen en dubte la teva capacitat o vàlua. En el cas de l’ACB, l’Acunsa GBC arribava al partit d’avui amb una sola victòria, cuer i amb una ratxa de 8 derrotes seguides. Per tant, l’equip que fos rival el dia que la ratxa es trenqués, i havia de passar, segur que no ho pairia bé. I en aquesta situació està avui el MoraBanc Andorra, que ha perdut per 86-82 avui en un partit ben desgraciat, que és un terme que pot descriure el seguit de moments per oblidar (o per recordar) que hi ha hagut en la recta final del partit. El MoraBanc dominava per 6 punts 67-73 faltant menys d’un minut després d’una excel·lent reacció liderada per Palsson a la recta final. I en aquest decisiu tram de partit Dee (que ha estat extraordinari amb 22 punts en 17 minuts) ha anotat dos triples, el segon d’absoluta casualitat contra tauler i amb suspens, i ha empatat el partit a 73. El darrer intent de Hannah no ha entrat i s’ha passat a una pròrroga en la que, sense molta llum però amb més cames i més desig, els locals s’han emportat una victòria que mereixen només pel que lluiten i treballen estan a baix de la classificació. I el final cou perquè alguns dels errors han estat complicats d’explicar i més en un equip que fa una setmana, només 7 dies, transitava ben content per l’avinguda de la confiança. Però aquesta avinguda de 12 carrils avui s’ha convertit en una carretera secundària ben estreta per molts motius. I no obrirem carpeta d’excuses perquè això és bàsquet professional i s’ha de seguir endavant però la situació mereix algunes explicacions a través de les quals es pot explicar el que ha passat al final. L’equip ha viatjat amb 10 jugadors. Dimè i Senglin s’han quedat finalment a Andorra per les lesions de turmell que van patir divendres. Segueixen també de baixa Tyson i Moussa. Son 3 baixes (Moussa encara no ha acabat d’entrar aquesta temporada) de molta importància i més quan els dos darrers partits s’han perdut tot i fer un gran esforç. Especialment el de dimecres contra el Lokomotiv. Per altra part la fatiga és un element que ho domina tot a dia d’avui. El MoraBanc ha jugat avui el 4 partit en 7 dies. Tal com sona. I el viatge a Donosti, un dels més llargs i pesats de l’any, es va produir dissabte al matí quan les cames dels jugadors encara notaven el cansament del partit que havien jugat unes hores abans contra Saragossa. Fatiga més lesions, més els rivals que també juguen i no se’ls ha de restar mèrit ens porten al terreny en el que avui farà el viatge de tornada: Una gran decepció perquè aquesta setmana s’encarava com una enorme oportunitat d’apuntalar les possibilitats de l’equip de ser protagonista aquesta temporada. Segueixen intactes, per cert, però està clar que s’han complicat. Algú pot dir que el mencionat son excuses però probablement siguin també explicacions per argumentar com és que s’han donat les situacions que s’han donat al final. La fatiga és la gran enemiga de la claredat, una màxima inapel·lable en l’esport d’alta competició.

Anant al partit, s’ha de dir que ha estat cap i cua. El principi ha estat molt dolent amb un 19-2 de sortida i un 30-17 per acabar el primer quart. Els d’Ibon Navarro, simplement, no hi eren. Després, els tricolors s’ha  ajustat en defensa i han aconseguit girar la truita però sense desempallegar-se mai del rival. En el tercer quart han arribat a tenir 6 punts d’avantatge però l’efecte Dee ha canviat el partit. L’ha girat com un mitjó. I Acunsa GBC dominava per 6 punts faltant 4 minuts i sentia que podia donar el cop de gràcia. Just en aquest moment ha aparegut Palsson, amb ajuda de Hannah, per propiciar un parcial de 0-10 i deixar el partit al llindar d’estar resolt. De fet, tothom a Andorra i per la TV ho ha vist guanyat. I no ho estava. Perquè el bàsquet és així de meravellós i així de cruel. Hannah ha fet 22 punts i ha estat el més valorat avui. La derrota d’avui, com totes en aquest mes boig, ha de cicatritzar ràpid. L’equip inicia demà un llarguíssim viatge cap a Lituània amb l’objectiu de tancar la classificació pel Top16 Eurocup a la pista del Lietkabelis.

Text: Morabanc Andorra.