Debut amb victòria d’Atlètic, Inter i FC Santa Coloma

UE ENGORDANY 0 – FC SANTA COLOMA 1 | Fitxa |

UE Engordany i FC Santa Coloma donaven el tret de sortida a la Lliga Multisegur Assegurances 2022-2023. Dos equips que buscaven els primers 3 punts després de jugar el play-off per la permanència la temporada passada.

El primer avís va ser pels escaldencs. Sebas, des del vèrtex de l’àrea ho va provar pel pal curt. Adrià Collet, però, estava atent evitant el primer gol del partit.

Al tram fina de la primera meitat, problemes per al Santa Coloma. Pilota dividida entre Marc Pujol i Robert Ramos. El colomenc veu la targeta vermella directa, deixant el seu equip amb 10 homes.

Encara a la primera meitat, arribava el primer gol de la temporada. Grant guanya línia de fons, fa la passada de la mort i Virgili era objecte de penal. L’egarenc transformava en el 0-1.

A la represa, molt poques ocasions. Passaven els minuts i l’Engordany, tot i jugar amb un home més no trobava la porteria de Collet.

Ho va poder fer en el temps afegit. Centrada des de la banda dreta i Najera rematava al travesser.

UE SANTA COLOMA 2 – ATLÈTIC ESCALDES 3 | Fitxa |

L’Atlètic va dur el pes del partit als primers minuts i Kameni va haver d’intervenir amb diverses accions de mèrit per evitar que s’inaugurés el marcador, principalment al minut 9, amb un xut ras, potent i creuat a càrrec de Bolívar que va blocar sense problemes i un míssil de Víctor Alonso a l’11 que va fregar amb la punta dels dits perquè toqués el travesser.

La UE va tenir les seves al contraatac, amb Faysal com a principal amenaça, però va ser l’Atlètic qui va aconseguir marcar l’únic gol de la primera part, fruit d’un penal sobre Víctor Pérez transformat per Cistero.

En la segona part i amb el 0-1, la UE va assumir més riscos en defensa, amb marcatges a l’home. Així, l’Atlètic va saber aprofitar-ho al minut 60 per marcar el segon en una contra que ha culminat al segon pal Xavi Puerto, amb un xut amb rosca al segon pal, imparable per a Kameni.

La UE va seguir a la seva, arriscant enrere i acumulant homes a l’atac. Faysal va retallar diferències amb un gran gol des de la frontal al 66.

Poc després, Gavim va fallar incomprensiblement a un metre de la porteria, buida. El davanter de la UE va rematar una pilota que no s’esperava i que la defensa de l’Atlètic no havia aconseguit refusar.

L’empat va arribar al minut 78, amb folha seca d’El Kabbou en una falta a la frontal.

L’Atlètic va reaccionar de la millor maneraI i al minut 88, Victor Pérezva aprofitar una centrada de Gemelson per posar el cap al segon pal i marcar el definitiu 2-3.

UE SANT JULIÀ 0 – PENYA ENCARNADA 0 | Fitxa |

Un molt renovat Sant Julià (només un jugador de la temporada passada) i el nouvingut a la Lliga Multisegur Assegurances Penya Encarnada buscaven 3 punts en el tercer partit de la primera jornada.

La primera gran oportunitat va arribar al minut 7 pel Sant Julià. Tot sortia d’un servei de falta del Penya Encarnada, que servia per llençar un contraatac als lauredians. Conduia Giovanni Rodríguez, que volia picar la pilota per sobre el porter Basterrechea. L’uruguaià estava encertat i evitava el primer gol del partit.

Abans de la mitja hora, gairebé es fa gol en pròpia porta el Penya. Pilota penjada a l’àrea i Miguel Ruiz remata sense voler, provocant la intervenció de Basterrechea que desviava a corner.

De seguida, però, va arribar el torn pel Penya. Aleme, al contraatac asumia la responsabilitat. Retallava davant la frontal amb cama esquerra i rematava amb la dreta provocant la intervenció d’Iglesias, en una gran aturada per evitar el primer gol del partit.

Abans del descans, una altra de clara pels lauredians. Giovanni assistia a l’espai per Zsolt. L’hongarès ho provava però Basterrechea tornava a salvar.

Al quart d’hora de la segona meitat, Adrian Ferrer ho provava per part del Penya. Àlex Igleasias intervenia per evitar el gol.

A falta d’un quart d’hora, nova ocasió pel Penya. Còrner que pica Briega, i que a punt d’estar d’acabar en gol. Embolic a l’interior de l’àrea i fins i tot toc d’esperó de Jamal Zarioh que tampoc trobava porteria.

Però la més clara va ser per a Piloto. Assistència a l’espai de Briega pel davanter portuguès que sol davant Iglesias, no aconsegueix marcar. El porter cedia córner.

I de clara a clara. Assistència a l’espai d’Almeida per David Pérez, que rematava tal com venia. Basterrechea, amb la cara, evitava un gol que podia haver decidit el partit. Al final, sense gols.

INTER ESCALDES 2 – FC ORDINO 1 | Fitxa |

L’Inter va iniciar la defensa del títol de la millor manera, amb un futbol d’alt voltatge en els primers minuts que va permetre encarrilar el partit davant l’Ordino en els primers vint minuts. Al 2, ben d’hora, va arribar el primer gol, un xut sec i col·locat de De la Torre que va superar Ibáñez. Al 19 i en ple setge de l’Inter, Artigas va fer el segon rematant de primeres una centrada de Marcè.

L’equip de Juan Velasco va tenir contra les cordes a un Ordino que no va ser capaç de reaccionar i que gairebé no va donar feina en tota la primera part a Adri Muñoz.

Els ordinencs, però, van canviar radicalment la seva imatge a la represa. Més pressió, més velocitat, més voluntat per buscar la porteria contrària… No va servir per aixecar el resultat en contra, però sí per marcar en el descompte després d’una excel·lent triangulació entre Pubill, Joao Pedro i Roberto Michellod el 2-1 que, amb tot no va donar temps per posar la por al cos al seu rival.

L’actual campió va sumar els tres primers punts. Foto: XM/FAF.