Derrota 6-4 del GEVA-CE davant el CE Barberà a la lliga de divisió d’honor d’escacs

Aquest dissabte 21 de gener ha arrencat una nova edició de la Lliga Catalana, amb el GEVA-CEA participant un any més en la màxima categoria, Divisió d’Honor. El sorteig del calendari ha plantejat un repte majúscul per l’equip en la primera ronda, ja que s’ha enfrontat al actual campió com a visitant, el CE Barberà.

Tot i la dificultat del matx, amb gran diferències d’ELO en alguns taulers, el GEVA-CEA ha presentat un bon equip que ha tingut opcions de donar la sorpresa, acabant el matx amb una victòria ajustada 6-4 pel Barberà.

Destacar en el primer tauler el debut de Lance Henderson amb el GEA-CEA. En Lance ha tingut una partida molt complexa on semblava que podria guanyar, però en el tram final no ha trobat la continuació que li permetia posar molts problemes al rival, i la partida ha acabat en taules. En el segon tauler Oscar de la Riva ha tingut avantatge gran part de la partida, però no ha pogut consolidar-la i també ha firmat unes taules.

En el tercer i quart tauler ha jugat els germans Ribera contra dos Grans Mestres. En Serni s’ha quedat sòlid però inferior després de l’obertura, tot i jugar molt bé durant la partida, no ha aconseguit revertir la situació, firmant la derrota. En Josep Maria també ha sortir malament de l’obertura, però en les complicacions ha pogut revertir la situació, fent taules en una posició incerta en que cap dels dos jugadors tenia avantatge.

El cinquè i sisè tauler han sigut victòries pels locals. En Sergi Pham s’ha vist sorprès en l’obertura i el seu rival l’ha guanyat en una partida molt agressiva. Daniel Gómez ha estat en inferioritat durant tota la partida, tot i demostrar molts recursos defensius, no ha estat suficient per evitar la derrota.

La única victòria del GEVA-CEA la trobem en el setè tauler. En Rafa González ha tingut una partida amb qualitat de més però on el seu rival semblava que tenia suficient compensació i iniciativa. No obstant, el seu rival no ha encartat el pla i en Rafa ho ha castigat amb un joc molt precís. En el vuitè tauler en Marc González ha tingut iniciativa gran part de la partida, buscant diverses idees per provocar l’error rival, el seu oponent ha encertat amb les maniobres defensives i la partida ha acabat en taules.

En el novè tauler, Esteve Mateu ha sortit molt malament de l’obertura i semblava que perdria la partida, no obstant, en una triple repetició ha aconseguit evitar la derrota i fer taules. En el desè tauler Marc Martínez tenia una posició prometedora i ha intentat sacrificar un peó per iniciativa; però la idea no ha funcionat i al també ha acabat en taules.

El GEVA-CEA acaba la primera ronda amb una derrota, però surt amb bones sensacions vist la dificultat del matx, el nivell de joc mostrat i el resultat ajustat. La següent ronda serà el dissabte 28 de gener, com a local contra el Sant Cugat, on l’equip aspirarà a aconseguir la primera victòria.

Foto: Escacs Andorra.

Deixa un comentari

Previous post Pau Capell i Cossetània presenten el llibre “Pau Capell, Lluita pel que vols i estima el que tens”
Next post Guille Colom, el més connectat de l’Azulejos Moncayo ZGZ a la jornada 14

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint