Derrota 74-79 a l’EuroCup davant el Granca

Mal partit, molt mal partit del Morabanc Andorra davant el Herbalife Gran Canaria, a la quarta jornada del Top16 de l’Eurocup que s’ha saldat amb derrota andorrana 74-79. Però si ens fixem en el marcador final, tot pot semblar el que no ha estat. Del començament fins el minut 32, els tricolors han estat a anys llum del que busca un Ibon Navarro que avui es desesperava a la banda, amb els seus. Però en el darrer tram, els triples han tornat a posar als del Principat en el partit, quan havien tingut un 47-64 desfavorable com a màxima desaventatge. El Morabanc s’ha arribat a posar 72-74 a poc menys de dos minuts pel final, però no ha acabat la remuntada, permetent a un Granca marxar viu d’Andorra, amb la victòria 74-79 i el que és pitjor amb opcions de fer mal a la resta. Un triomf avui hagués suposat un pas endavant per classificar-se pel playoff. Ara caldrà esperar.

El Morabanc no ha sortit fi, des del minut 1. Un parcial de 0-7 dels visitants ha generat molt dubtes a un locals que no veien cistella. El Granca ofegava als andorrans en defensa i gràcies al seu encert, aconseguia marxar en el marcador 9-19, en el darrer minut del quart. Malgrat això els tricolors no es rendien, i lluitaven per aconseguir agafar un ritme que no dominaven. El 14-19, feia pensar que els locals despertarien, i ha estat així fins a cert punt.

El segon quart, el d’Ibon Navarro han sortit decidits a trencar la dinàmica que portaven fins el moment. S’han posat per primera vegada per davant en el marcador 27-26 a 5:25 pel descans que ràpidament ha estat contrarestada per un Granca. Els locals han tornat a posar-se per davant 33-31, però de nou els insulars han capgirat el marcador amb un marcador de 2-11 que els hi permetia respirar transquils al descans amb el 35-42.

El tercer quart ha estat horrorós per part del Morabanc Andorra, tot i que s’ha despertat a la segona meitat del mateix, els d’Ibon Navarro s’han arrossegat per la pista, sobretot en els primers 6 minuts, on només han fet  dos punts. Això ha permés que el Granca fes, de nou, un parcial 2-12 que col·locava el marcador   39-54. Eren els pitjors moments del tricolors que “no rascaven bola”. Ibon Navarro movia la banqueta en busca de solucions que no arribaven. Tot i despertar en atac, en els darrers tres minuts de quart (amb sis punts) els visitants tenien prou avantatge per anar-se’n al final del tercer quart 47-62.

El darrer quart ha començat amb cistella canària que col·locava la màxima diferència favorable 47-64, però sense saber com i perquè tres triples seguits amb les seves respectives recuperacions han fet despertar als del Principat que amb un parcial favorable de 14-3, en els primers cinc minuts, s’han tornat a ficar en el partit. L’encert en el llançament exterior ha tornat a aparèixer i el marcador s’ha ajustat fins el 72-74, a poc menys de dos minuts per acabar. La precipitada selecció de llançament ha fet perdre les opcions, quan el Morabanc ja havia fet el més difícil que era aixecar els 17 punts de diferència, en menys de 10 minuts.

Els d’Ibon Navarro continueh depenent d’ells mateixos per classificar-se pel playoff de l’EuroCup. Per això hauran d’aconseguir mínim una victòria en els dos darrers partit: no a Kazan o a la Bombonera contra el Monar Bar. Tot i complicar-se la vida, encara depenent d’ells mateixos.

Previous post Nahuel Carabaña: “signo ara mateix que en Pol vagi als JJOO de Tokio i jo a París 2024”