Derrota del Morabanc Andorra 93-81 a la pista del Tenerife

El Morabanc Andorra ha sumat la seva setena derrota a la Liga Endesa i ho ha fet a la pista d’un Tenerife, imbatut a les illes, amb un Shermadini immens. El 93-81 marca la diferència actual dels dos equips, on per sobre de tot ha destacat el georgià Gio Shermadini, prou conegut en el Principat, però que ha estat el que ha marcat el partit. Fins a la segona part del tercer quart, el partit ha estat molt iguallat. Però amb un 53-50 i un triple errat de Hannah ha començat una debacle que ha comportat un 19-2 que col·locava el marcador 72-52. Els del Principat no s’han rendit i han mig tornat el parcial a l’inici del darrer quart, però quan tornaven a estar dintre del partit, les errades i els punts fàcils d’ells han fet que el marcador assenyalés el 93-81 final.

Durant els dos primers quarts, el guió que havia marcat el tècnic euskaldun del Morabanc, es mantenia. Alta intensitat defensiva, sense permetre que Shermadini estigués còmode i ràpides transicions ofensives. Primer Palsson i després Gielo eren els estàndards dels andorrans acompanyats pels sempre lluitadors Paulí, Garcia i Llovet. Tot i això el 45-40 del descans transpirava esperança.

El tercer quart ha estat clau. Després de la primera del Gio Shermadini, els tricolors ha seguit amb la dinàmica: PalssonSy, Paulí, col·locaven el 53-50. La pilota era dels tricolors i en joc ràpid Hannah s’ha jugat el triple que podia haver resultat l’empat, però que al contrari ha estat l’inici d’una incomprensible debacle. Una baixada de braços ha comportat un baix nivell d’intensitat defensiva i això ha estat vital perquè els de Txus Vidorreta endossessin un parcial de 19-2 que col·locava el marcador 72-52. Els del Principat estaven KO. Ni el temps mort d’Ibón Navarro els feia reaccionar i només calia esperar el final del quart, per agafar aire. El 75-55 feia molta pujada, per un equip ple de baixes com el del Morabanc i sobretot per tenir davant a un equip en ratxa com és el Tenerife.

De nou, el Morabanc ha tret el caràcter. Han recuperat l’esperit dels dos primers quarts i amb empenta i molta més intensitat defensiva, feien un 1-15 de sortida que els tornava a ficar en el partit. Gielo veia la cistella amb facilitat i agafava el testimoni d’un Palssson esgotat. El Morabanc es veia en el partit. A falta de 3:50 Hannah feia el triple que col·locava el 80-75, però quan millor ho tenien, han tornat les errades i l’encert en el tir dels locals que han fet impossible la remuntada i guanyar el partit, col·locant el que seria el definitiu 93-81.

Un dels protagonistes de la remuntada en el darrer quart, Thomas Gielo explicava al final del partit que “ha estat un partit que hi ha hagut de tot. Hem sortit bastant bé i hem fet el que teníem preparat, però la segona part hem perdut el nostre ritme defensiu, hem permès punts fàcils i per aquest motiu hem perdut el partit”.

De la mateixa manera, el tècnic euskaldun Ibón Navarro donava la raó al seu jugador en l’anàlisi al dir que “tal com ha dit Thomas, hi ha hagut una primera part on hem pogut controlar el que podíem controlar, però en el tercer quart, masses pèrdues de pilota i el 6/8 en triples ha marcat el partit”. Tot i això, Navarro ha explicat també que “en el darrer quart ens hem tornat a ficar en el partit quan hem tornat a recuperar la nostra dinàmica defensiva, però a quatre minuts pel final, de nou les pèrdues i els punts fàcils d’ells han fet que perdem el partit”. EL tècnic del Morabanc Andorra ha finalitzat dient “hi ha hagut moments que hem fet coses ben fetes, i altres que hem fet malament coses i ha estat allà quan ens han fet un 22-5 que per un equip com el Tenerife, és donar-li massa facilitats”.

El Morabanc Andorra torna a jugar dimarts a les 7 de la tarda, el darrer partit de la primera lligueta de l’EuroCup a la pista del Mònaco. Un partit ajornat per causa de la Covid19 i que és intrascendent, ja que ambdós equips estan classificats pel Top16.

El proper partit de la Liga Endesa del Morabanc Andorra serà el 2 de gener en el Fernando Buesa Arena de VitoriaGasteitz per enfrontar-se al Baskonia, en el que serà la primera de les quatre finals que tindran els andorrans si volen jugar la Copa, després tindran Real Madrid (4 de gener) i Obradoiro (7 de gener) a la Bombonera i Fuenlabrada (9 de gener) a Madrid.