Derrota dura de pair de l’FC Andorra 0-1 davant l’Albacete

La LigaDerrota dura de pair de l’Andorra en un partit condicionat per un factor que s’ha repetit ja massa vegades aquest curs: la intervenció del VAR en una jugada que l’àrbitre havia solucionat amb una targeta groga i que ha acabat expulsant Pastor després de consultar-ho en el videoarbitratge. Fins aleshores, el partit no havia tingut gaire història, però els tricolors l’havien controlat prou bé; després de l’expulsió, l’Albacete ha fet un pas endavant i s’ha acabat enduent el partit gràcies a un gol de Manu Fuster.

Tot i un inici valent dels visitants, l’Andorra ha aconseguit calmar el joc i portar el partit cap al seu terreny ben aviat, i al voltant del primer quart d’hora han arribat les primeres dues arribades locals. Al 14′, Almpanis ha rematat de manera acrobàtica i Bakis no ha aconseguit desviar la pilota al fons de la xarxa, mentre que uns minuts després, un xut potent de Rubén Bover ha sortit massa centrat. Tret d’aquests dos intents tricolors, el matx, que s’ha jugat sota una temperatura als voltants dels -10°C, no ha agafat gaire ritme en aquest primer temps, amb un Albacete que gairebé no s’ha apropat a la porteria del debutant en lliga Marc Vidal i un Andorra que només ho ha provat en un cop de cap de Pampín, a la sortida d’un córner, que ha salvat un defensa sota pals.

A la represa el duel semblava que havia de seguir un guió similar, però en un contracop visitant, Álex Pastor s’ha vist obligat a fer falta a Dubasin. Falta i groga, ja que Moha es trobava a la mateixa alçada de l’acció… I així ho ha considerat el col·legiat en primera instància. Però després de més de tres minuts d’espera i una llarga consulta al VAR, l’àrbitre ha decidit rectificar la seva decisió, expulsar el defensa tricolor per ser últim home i condicionar el que restava de matx. Una història molt habitual aquest any a segona divisió.

Evidentment, la superioritat numèrica ha envalentonat l’Albacete, que ha anat a buscar el partit. En els primers minuts de rauxa, Marc Vidal ha hagut d’intervenir en un parell d’ocasions. Però a partir d’aquí, l’Andorra, ben plantat al darrere, semblava que havia aconseguit aturar el temporal… Fins que al minut 75, després d’una bona jugada per banda d’Higinio, Manu Fuster ha rebut sol al segon pal i ha anotat el 0-1.

Al contrari que amb l’expulsió, el que ha fet el gol és animar el conjunt tricolor, que en el darrer tram ho ha intentat amb més cor que no pas cap. I l’ocasió per fer l’empat ha acabat arribant en un servei de cantonada, però Pampín no ha encertat amb la rematada i l’Andorra ha vist com els tres punts tornaven a volar del Nacional en una derrota per la mínima.