Doble presència andorrana a Vall d’Isère i Cortina d’Ampezzo

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha assignat a Santi López la missió de Delegat Tècnic (DT) de la Copa del Món d’esquí alpí masculina de Val d’Isère (França) en les disciplines de descens (DH) i de súper gegant (SG). Durant els dies 12 i 13 de desembre, el tècnic andorrà representarà oficialment a la FIS, assistirà al director de la Copa del Món, Markus Waldner, supervisarà el desenvolupament de la competició i vetllarà pel compliment dels reglaments internacionals de les proves.

Des de l’inici, López ha tingut un paper fonamental en la trajectòria ascendent de Soldeu El Tarter (Grandvalira) vers la Copa del Món d’esquí alpí. Ha estat una de les peces clau de l’staff tècnic com a jutge de sortida a les Copes d’Europa i a la Copa del Món 2016, i com a cap de pista a les Finals de la Copa del Món del 2019.

És la primera vegada que l’andorrà actuarà com a DT en una Copa del Món. López s’ha exercitat com a tal en curses FIS, Copes d’Europa i als Jocs Olímpics de la Joventut celebrats a Lausana aquest any. “És un orgull i un reconeixement a la bona feina feta de tot l’equip durant tants anys”, ha explicat el nou Cap de Cursa de les ja designades Finals de la Copa del Món Andorra 2023. Cal recordar que López substitueix a Jordi Pujol, actual coordinador de la Copa Continental i Copa d’Europa femenina de la FIS.

La Copa del Món a Val d’Isère és un dels grans clàssics del circuit i és la segona parada a Europa del circ blanc. L’estació dels Alps rep històricament des del 1968 els millors esquiadors i esquiadores del món. De fet, és una de les cites tradicionals al calendari i, probablement la de més prestigi entre les estacions franceses que participen habitualment a l’esdeveniment.

Andorra també present a Cortina d’Ampezzo

Un altre dels reconeixements a l’esquí andorrà és la designació de Toni Crespo com a DT dels Campionats del Món de Cortina d’Ampezzo en la categoria femenina. Amb una llarga trajectòria a Grandvalira-SAETDE i a Pas Grau Internacional, el tècnic del Principat desenvoluparà aquesta missió el pròxim mes de febrer a l’estació del cor de les Dolomites. 

Deixa un comentari

Previous post CV Encamp, CE Sant Julià i VPC a un pas de jugar, aquest cap de setmana
Next post El Morabanc Andorra guanya 76-66 però permet al Lietkabelis sortir amb opcions d’Andorra