Dos dies per conèixer la decisió si Andorra és seu dels mundial del 2027

Dos dies. 48 hores per conèixer el veredicte dels membres del consell de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que decidiran la futura seu dels Campionats del Món del 2027. Andorra, el país dels Pirineus, competeix contra tres grans potències de l’esquí: Crans Montana (Suïssa), Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) i Narvik (Noruega). És la segona vegada consecutiva que els suïssos i els alemanys han presentat la seva candidatura per optar a l’organització de l’esdeveniment insígnia de l’esquí alpí. En canvi, els noruecs s’han estrenat com a aspirants de la mateixa manera que ho ha fet Andorra. Comparativament, una dicotomia entre les dues primeres, que representen l’esquí com a tradició i la ferma experiència com a seus clàssiques en el calendari de la Copa del Món, i els nòrdics i els andorrans que proposen projectes amb un tarannà més innovador.

El dia ‘D’, dimecres 25 de maig

La Torre Alianz de Milà serà escenari del 53è Congrés Anual de la FIS. Una delegació andorrana encapçalada pel director general i director esportiu de la candidatura Andorra 2027, David Hidalgo i Santi López; el vicepresident i el gerent de la FAE, Patrick Toussaint i Carles Visa, així com d’altres membres de la Comissió Executiva del projecte, es desplaçaran a la ciutat italiana.

Aquest dimecres se celebrarà la jornada en la qual s’adjudiquen les noves seus dels Campionats del Món de totes les disciplines. En el cas de l’esquí alpí tindrà lloc el mateix dia a la tarda. Cada candidat disposarà de 10 minuts per a l’exposició del seu projecte davant dels membres del Consell de la FIS. Crans Montana obrirà el torn dels aspirants a les 17h, seguit de Garmisch-Partenkirchen (17:20h)  i Narvik (17:40h). Andorra tancarà les presentacions a les 18h. Posteriorment, els consellers es retiraran per efectuar la votació, i entorn de les 19:20h es reprendrà la connexió per uns minuts després anunciar la seu organitzadora dels Mundials 2027.

La votació

El procés d’elecció és similar al sistema olímpic. En aquest cas, tenen dret a vot 16 membres del Consell de la FIS provinents de diferents països del món. En la primera votació, els consellers escolliran una de les seus. Si alguna d’elles obtingués la majoria absoluta en resultaria l’organitzadora. Si no fos així, s’eliminaria la candidatura amb menys vots i es faria una segona votació. Aquesta és una fita històrica pels Pirineus. Mai cap estació de tota la serralada ha optat  a l’organització d’un esdeveniment esportiu d’aquestes dimensions.

Tot plegat es podrà seguir en directe des de https://www.youtube.com/c/fis 

 

L’Oficina Tècnica ha organitzat una seu al centre del país per gaudir del moment de l’elecció de l’organitzador dels Mundials 2027. Aquest dimecres a partir de les 18:30h, el hall de la planta baixa del centre comercial illa Carlemany d’Escaldes-Engordany reunirà aficionats del món de l’esquí; corredors de la Federació Andorrana d’Esquí (Joan Verdú, campió de la Copa d’Europa de gegant; Cande Moreno i Roger Puig), i representants institucionals per seguir en directe la resolució de la FIS. L’acte, obert a tots els públics, disposarà d’una gran pantalla que combinarà la retransmissió de la FIS amb el programa especial d’Andorra Televisió. L’esdeveniment també comptarà amb ambientacions per a les famílies.

Sensacions prèvies

En una trobada amb la premsa nacional, el director general de la candidatura Andorra 2027, David Hidalgo ha explicat aquest migdia que després de la feina que s’ha fet en els últims mesos, “hem passat de tenir una il·lusió a aterrar les coses i veure que realment tenim opcions. I hi ha afegit: “Hi ha un component important de política, per tant, arribem amb opcions però sense cap seguretat, de la mateixa manera que els altres candidats”. Per la seva part, el gerent de la FAE, Carles Visa, ha afirmat que s’ha fet un “molt bon projecte, hem fet els deures, i ens avalen els esdeveniments esportius precedents que han deixat una molt bona empremta en l’àmbit internacional”.

Pròxims mundials

La propera edició dels Campionats del Món serà el 2023 a Courchevel-Méribel (França). Dos anys més tard Saalbach (Àustria) acollirà la cita. Els últims mundials es van celebrar el 2021 a Cortina d’Ampezzo  (Itàlia).

Deixa un comentari

Previous post Balanç de la temporada de la secció d’esquí alpí
Next post Andorra viatjarà a Baku a jugar el grup IV de la Copa Davis