Dos tercers llocs de Joan Vinyes a “la Catedral” d’Assen

Joan Vinyes va saldar el seu debut al TT Circuit Assen estant entre els més ràpids de la categoria PRO-AM de la Porsche Cup Benelux 2023. El pilot de Baporo Motorsport va aconseguir la tercera posició en cadascuna de les dues carreres disputades, un resultat que, mancant confirmació oficial, el situa en el podi (tercera plaça) de la provisional del certamen esmentat, quan falten dos meetings per a la seva finalització.

Per començar, al traçat d’Assen, sensacions contraposades.
La doble sessió d’entrenaments lliures va tenir un inici molt positiu en els 45’ matinals. Vinyes es va situar en una meritòria tercera posició de la categoria PRO-AM (1’41”024), només superat pel líder del certamen (Sacha Norden) i el pilot local (Hans Weijs), en un traçat del qual només coneixia la versió virtual. Unes hores més tard, en la segona sortida lliure a pista, l’objectiu era millorar el registre anterior i, si s’esqueia, reduir les diferències amb els rivals. No va ser possible, el crono va ser de 1’41”018, insuficient per fer el pas al capdavant previst.

Mantenir la intensitat fins al final va tenir la seva recompensa.
La previsió de pluja es va complir, però no va afectar els equips de la PCCB. Va començar a ploure després dels entrenaments cronometrats i quan es va iniciar la primera carrera del cap de setmana l’asfalt estava sec. Mentre es disputava aquesta carrera es veien alguns paraigües a les graderies, però eren per a protegir-se del sol que, en aquells moments, ja lluïa amb força. A Vinyes, en bona part dels entrenaments cronometrats, el crono es va resistir a baixar de 1’40”. Va haver d’esperar a la recta final de la tanda (volta 13) per marcar un temps de 1’39”308, que el situava entre els tres millors dels PRO-AM. Cal afegir que els dominadors de la categoria, Norden i Weijs, el van superar per menys de 1”.

Carrera 1. Com es preveia, màxima igualtat entre els 30 pilots a la pista.
El pilot andorrà va iniciar la primera carrera amb l’objectiu d’estar entre els millors, però no a qualsevol preu. Així doncs, després d’una bona sortida es va situar en la tercera posició de la categoria, però amb un rival directe (Aaron Mason) enganxat darrere. A la meitat de la carrera (vuit voltes) van anar arribant pilots PRO que havien tingut algun problema i el grup va passar a ser de 6 o 7 cotxes lluitant pel mateix objectiu (millorar posicions). Després de superar, per molt poc, alguna situació compromesa, Vinyes va decidir mantenir-se al marge de la picabaralla que s’havia muntat i donar per bona la quarta plaça entre els PRO-AM.

A posteriori, els comissaris esportius van prendre la decisió de sancionar amb 30”, al predecessor de Joan en la classificació (Mason), amb el que va passar a ocupar el tercer graó del podi.

Carrera 2: “Vinyes, aquesta vegada sí, va poder pujar al podi”.
Amb les graderies del traçat d’Assen plenes d’aficionats es va donar la sortida a la segona carrera del ROUND 4 del Porsche Carrera Cup 2023. Diverses sortides del cotxe de seguretat (SC) i fins i tot una bandera vermella, van ser protagonistes d’un inici de cursa accidentat.

Pel que fa a la categoria PRO-AM, amb Norden i Weijs per davant, Vinyes i Mason van tornar a tenir una lluita aferrissada per la tercera posició del podi. Aquesta vegada, el pilot de Baporo Motorsport va aconseguir controlar fins al final els atacs del pilot britànic i va assolir un meritori tercer lloc entre els PRO-AM.

Al final doncs, podi molt treballat per a Vinyes que, amb els punts acumulats (16 de cada carrera) en el traçat neerlandès se situa en la tercera plaça de la provisional de la PCCB 2023, amb un punt d’avantatge respecte al seu company d’equip Jaime Font.

Deixa un comentari

Previous post Marc Duran guanya l’Open Valls del Nord de tennis taula
Next post El golàs de Ruben Bover dona el triomf a l’FC Andorra 0-1