Gerard de la Casa segon a La Trona

Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) va mantenir la seva regularitat pujant una vegada més al podi dels vehicles de la categoria Turismes, tot i que no va poder evitar el ser superat per un Porsche, en aquest cas el pilotat per un altre excampió de Catalunya, Joan Salvans.

A La Trona 2023 els canvis de reglatges i pneumàtics van ser constants.
La pujada, tercera de certamen català de l’especialitat, es va córrer entre les fites quilomètriques 13,050 i 7,306 de la carretera BV-4608 que uneix les localitats de les Masies de Voltrega i Sant Boi de Lluçanes. En total els participants van fer quatre pujades (dues d’entrenaments i dos de carrera) a un recorregut de 5,744 km, i 234 metres de desnivell. El millor temps de les pujades vàlides per a la carrera, va ser el que es va tenir en compte en les classificacions finals.

En aquesta edició de la pujada organitzada per V-line Organització, la meteorologia va ser una dificultat afegida per als equips. Es va començar amb zones humides a l’asfalt, a causa dels ruixats del dia anterior, es va mantenir la situació fins a la primera pujada de carrera, la pluja va caure amb intensitat mentre completaven la pujada els últims Turismes i els CM. La segona carrera es va disputar amb l’asfalt humit a l’inici i es va anar assecant a mesura que van anar pujant els participants.
És evident doncs, que els temps que van configurar la classificació final van ser els de la segona pujada. Per als interessos de Gerard, la continuïtat de la pluja hauria estat el millor.

En la continuació de la marató de competicions a les quals acudirà, ha fet front des de mig mes de maig, Gerard viatjarà a Ibi (Alacant) el primer cap de setmana de juny (dies 3 i 4) per a disputar la Pujada a les Revoltes d’IBI, segona prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat i el següent cap de setmana (dies 10 i 11) estarà en Arinsal per a disputar la quarta cita del calendari de certamen català.

Gerard de la Casa

Per la seva part, Edgar Montellà (Speedcar) va tenir el podi molt a prop, però es va haver de conformar amb una quarta posició en la categoria CM, després que, una vegada completades les pujades d’entrenaments les sensacions eren molt bones i podia aspirar a quelcom més. Sens dubte la presència de la pluja el moment menys oportú va ser decisiu perquè el resultat final no fos el que es preveia en la fase inicial de la competició.

L’escenari el de sempre. Aquesta vegada, la pluja protagonista.
La pujada, tercera de certamen català de l’especialitat, es va córrer entre les fites quilomètriques 13,050 i 7,306 de la carretera BV-4608 que uneix les localitats de les Masies de Voltregá i Sant Boi de Lluçanes. En total els participants van fer quatre pujades (dues d’entrenaments i dos de carrera) a un recorregut de 5,744 km, i 234 metres de desnivell.

La previsió de ruixats en la zona on es disputava la pujada, per una vegada, es va complir, encara que podríem dir que es va avançar un parell d’hores, suficient per a generar molt estrès en l’assistència i dubtes en què rodes muntar. Encertar no va ser fàcil, la climatologia va ser molt variable i endevinar el que podia succeir en els següents minuts va resultar complicat.

Edgar Montellà.

D’altra banda, els pilots del Programa de Formació dels Joves Pilots del ACA, Ian Porté i Marcel Muxella, van tenir una bona actuació en el complicat escenari en el qual es va disputar la XVIII Pujada a la Trona.  A La Trona, Ian Porté (4’04”841) va aconseguir el seu segon podi (tercera posició) de la temporada, mentre que Marcel Muxella (4’12”298) es va haver de conformar amb una sisena plaça, després de no estar del tot encertat en la segona pujada de carrera, que va ser la decisiva.

La previsió de climatologia variable, en aquesta ocasió, sí que es va complir. En la part decisiva de la competició (les dues carreres vàlides per a la classificació final) els equips van tenir que fiar-se de l’aparença d’un cel que en tot moment va amenaçar pluja. Va començar a ploure amb intensitat quan diversos dels participants ja es trobaven en el preparc de sortida, de la primera pujada de cursa,  amb rodes i reglatges per a competir sobre asfalt sec.

Ian Porté

Ian Porté as mostrava satisfet de la recta final de la seva participació a La Trona, aquestes eren les seves paraules: “En la part inicial de la pujada no vam estar molt afortunats. No obstant, en l’última pujada, segona de carrera, vam estar més encertats i al final vam aconseguir la tercera posició. Molt content amb el resultat va ser una carrera molt dura i fins a l’últim moment no es va decidir res”.

Marcel Muxella

Deixa un comentari

Previous post Èxit la primera prova del circuit de pàdel del Princiesport
Next post L’Andorra Multiesport Festival trasllada els nuclis de cada cursa al comú on es desenvolupi